Nina Táborská Rôzne

Na Račianskej pribudne svetelná križovatka. Za 1,2 milióna eur

Na jednom z hlavných bratislavských ťahov sa začalo s realizáciou novej svetelnej križovatky. Investor plánovanej výstavby Malé Krasňany, s ktorou vybudovanie križovatky súvisí, sa zaviazal tiež zrekonštruovať električkové priecestie aj dobudovať cyklotrasu.

Ilustračný obrázok k článku Na Račianskej pribudne svetelná križovatka. Za 1,2 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Na Račianskej ulici pri YIT TOWER sa koncom týždňa začalo s budovaním novej svetelnej križovatky. Informuje o tom mestská časť Rača na svojej oficiálnej stránke. Vybudovanie križovatky súvisí s plánovanou výstavbou nového obytného súboru Malé Krasňany. Investor zrekonštruuje aj prislúchajúce električkové priecestie.

„Celková rekonštrukcia križovatky Račianska/Malé Krasňany zahŕňa vybudovanie rozšírenia ulice v danom úseku o odbočovací pruh, vybudovanie križovatky so svetelným riadením, rekonštrukciu električkového priecestia, kanalizácie a ostatných napojení," informuje obchodný riaditeľ spoločnosti Lucron Development a.s. Peter Kavecký.

Povrch električkového prejazdu má podľa jeho slov byť čiastočne odhlučnený. "Súčasťou investície je aj dobudovanie cyklistického napojenia Račianskej ulice na cyklotrasu Jurava,“ uviedol Peter Kavecký.

Celková hodnota investície je na úrovni 1,2 milióna eur.

Obyvatelia hlavného mesta by mali rátať s uzáverou, doprava bude presmerovaná pred vozovňu Krasňany, na ktorej sa spevní cestná komunikácia. "Počas veľkonočných sviatkov na nevyhnutný čas bude v danom úseku obmedzená električková doprava. Počas výluky bude zabezpečená náhradná doprava autobusmi,“ dodal Kavecký. Výkopové práce by mali trvať do konca mája.

Čítajte tiež: Z Bratislavy do Viedne za pár minút. Zamieri hyperloop na Slovensko?

Zdroj foto: „MČ Rača“::http://raca.sk/…-krizovatka/.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM