Rôzne

Na prvom bratislavskom cyklofestivale môžete otestovať elektrobicykle aj cargobicykle

Cyklonadšenci sa už v apríli majú na čo tešiť! Okrem stánku Cyklokoalície, prednášok a dobrej kávy si môžete otestovať elektrobicykle.

Ilustračný obrázok k článku Na prvom bratislavskom cyklofestivale môžete otestovať elektrobicykle aj cargobicykle
Zdroj: TASR

Nasajte zážitky cyklocestovateľov z ciest z celého sveta a príďte na prvý bratislavský cyklofestival. V Starej tržnici sa koncom apríla môžete zapojiť do diskusií, súťaží v pomalej jazde na 10 metrov a iných sprievodných aktivít.

Cyklozábava

Celý cyklofestival je rozdelený na dve časti – na odbornú a verejnú. V rámci odbornej časti programu bude prednášať trnavský primátor Peter Bročka Trnava na ceste k cyklistickému mestu aj Tomáš Peciar z Cyklokuchyne Biele Bicykle – bike sharing alebo tiež komunita.

Na festivale sa dozviete najnovšie informácie o cyklodoprave nielen v Bratislave, vypočujte si prednášky cyklocestovateľov, vyskúšajte si testovacie jazdy elektrobicyklov, cargobicyklov aj mestských retro bicyklov. Dobrovoľným príspevkom budete môcť podporiť občianske združenie Cyklokoalícia a k tomu všetkému si dáte cyklokávičku od Pána Králička.

V poobedných hodinách na tému Najťažší cyklozávod na svete bude prednášať Pavel Richtr. Tomáš Novák porozpráva o biketripe z Bratislavy do Berlina, kde sa zúčastnil veľkej cyklojazdy za účasti viac ako 100 000 cyklistov a Peter Kľučka na tému Eurovelo 6 – od Atlantiku po Bratislavu.

Súčasťou podujatia bude aj koncert skupiny Gonsofus a tombola so zaujímavými cenami. Navyše si môžete dať v Cyklokuchyni skontrolovať technický stav svojho bicykla. Námestie mobility sa odkladá na 16. júna.

Organizátorom podujatia je Švihaj Šuhaj – bratislavský cyklokuriér.

piatok 21. apríl / 14:00 – 22:00 hod. / Stará tržnica

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM