Správy Samospráva

Na Primaciálnom námestí slávnostne rozsvietia stromček a otvoria klzisko

Bratislavčania sa budú môcť aj tento rok bezplatne korčuľovať priamo pred Primaciálnym palácom. Nebude chýbať ani betlehem a nádherný vianočný stromček.

Ilustračný obrázok k článku Na Primaciálnom námestí slávnostne rozsvietia  stromček a otvoria klzisko
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Vianoce sa nezadržateľne blížia a aj tento rok si Bratislavčania môžu spríjemniť predvianočný čas v srdci Bratislavy. Už dnes, 6. decembra, totiž primátor Ivo Nesrovnal rozsvieti vianočný stromček a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský požehná betlehem. Nebude chýbať ani Mikuláš so svojim pomocníkmi.

Požehnajú betlehem

„Predvianočný čas je vzácny a budem rád, keď si ho Bratislavčania užijú spolu so svojimi rodinami priamo v centre mesta. Deti určite poteší klzisko na Primaciálnom námestí a krásny drevený betlehem zas všetkých v podbrání Primaciálneho paláca,“ informuje primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Budem rád, keď túto možnosť Bratislavčania využijú a spestria si tak čas čakania na Vianoce,“ dodal primátor.

Stromček sa rozsvieti už dnes o 16:30 hod. Tento rok je ním normandská jedľa z Dánska s výškou 7,5 metra. Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský následne požehná betlehem zo Záhradnej galérie Alojza Machaja z Plaveckého Štvrtka, ktorého autormi sú Alojz Machaj, Andrej Irša, Miroslav Kinder a Jozef Bárta.

Program spestrí vystúpenie skupiny LASTOVIČKY zo Základnej umeleckej školy Ľudovíta Rajtera a žiaci rozozvučia podbránie známymi vianočnými skladbami. Drevený betlehem bude súčasťou sviatočnej atmosféry v priestoroch Primaciálneho paláca počas celých Vianoc a po ukončení vianočných sviatkov, po sviatku Zjavenia pána – Troch kráľov, ho vrátia do Záhradnej galérie Alojza Machaja.

Ľad vyskúšajú aj mladí krasokorčuliari

Primátor Ivo Nesrovnal po rozsvietení stromčeka v Primaciálnom paláci o 17:00 hod. slávnostne otvorí mestské klzisko na Primaciálnom námestí, na ktoré zavíta aj Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Tí majú pre najmenších návštevníkov pripravené sladké balíčky. Súčasťou otváracieho ceremoniálu budú aj mladí krasokorčuliari, ktorí predvedú obdivuhodné choreografie.

Bratislavčania si môžu aj tento rok bezplatne zakorčuľovať priamo na Primaciálnom námestí denne od 10:00 do 20:00 hod.

K dispozícii aj požičovňa korčúľ priamo pri klzisku. Najmenší korčuliari si môžu pomôcť aj malými tučniakmi. Klzisko na Primaciálnom námestí bude v závislosti od počasia fungovať do 6. januára 2017.

Primaciálne námestie
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM