Rôzne

Na pohotovostiach v Bratislave ošetrili na Štedrý deň stovky ľudí

Lekári na bratislavských centrálnych príjmoch pomáhali na Štedrý deň stovkám ľudí. Príčinami boli štedrovečerná večera a kosti z ryby.

Ilustračný obrázok k článku Na pohotovostiach v Bratislave ošetrili na Štedrý deň stovky ľudí
4
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Na Štedrý deň pomáhali lekári na bratislavských centrálnych príjmoch stovkám ľudí. „V Ružinove, na Kramároch, Antolskej a v Starom Meste počas dňa a noci ošetrili viac ako 440 ľudí,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Zuzana Eliášová.

Kosti z rýb

Štedrovečerná večera a kosť z ryby narobili problémy asi deviatim ľuďom, vyše 20 ľudí malo zažívacie ťažkosti. „Zdravotníci UNB poskytli zdravotnú starostlivosť aj pacientom po úrazoch následkom pádu, dopravných nehodách, intoxikovaní alkoholom, ľuďom so psychickými problémami, ošetroval a operoval sa aj pacient po pohryzení predkolenia psom,“ doplnila Eliášová.

Na Štedrý deň sa tiež v pôrodniciach UNB narodilo 15 detí.

Zásahy hasičov

Hasiči na Štedrý deň zasahovali pri 34 požiaroch. Pomáhali tiež pri 19 technických udalostiach a 18 dopravných nehodách po celom Slovensku. „Najvyšší počet výjazdov k technickým udalostiam vykonali hasiči v Bratislavskom kraji (8),“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V priebehu prvého a druhého sviatku vianočného bude na Slovensku slúžiť 730 profesionálnych hasičov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM