ts Rôzne

Na parkovisku sa nebude parkovať, na parkovisku sa bude stavať!

Na parkovisku na Palkovičovej ulici už nezaparkujete. Developer pozemok oplotil, vodiči sa musia po parkovacích miestach poobzerať v uličkách Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Na parkovisku sa nebude parkovať, na parkovisku sa bude stavať!
Zdroj: Dnes24.sk

Problematika parkovania v hlavnom meste je stále aktuálnou témou, na ktorú doplácajú nielen vodiči, ale aj cyklisti či chodci. Nedostatok parkovacích miest je dlhodobým problémom Bratislavy a tento problém bude v priebehu rokov narastať.

Ružinovčanom v posledných dňoch opäť ubrali z plôch, kde môžu svoje vozidlá zaparkovať. Parkovisko na Palkovičovej ulici v bratislavskom Ružinove opäť po rokoch oplotili a autá, ktoré tam parkovali, musia hľadať miesta na parkovanie v okolitých uliciach.

Každodennou realitou vodičov tak bude často aj 15-minútové krúženie ulicami, kým nájdu miesto na zaparkovanie svojho vozidla.

„Spoločnosť Zelenka, a. s. je vlastníkom daných pozemkov od roku 2009. Pôvodný projekt ešte predošlého investora, ktorý tam plánoval vybudovať polyfunkciu, nemá vydané územné rozhodnutie,“ informuje hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Ružinov Marianna Šebová.

Plánovaný polyfunkčný objekt

V roku 2006, kedy terajší majiteľ kúpil parkovisko od magistrátu, plánoval na pozemkoch postaviť polyfunkčný objekt. V roku 2012 sa parkovisko otvorilo na základe dohody medzi starostom Dušanom Pekárom a investorom.

„Starostovi Ružinova sa už v roku 2012 podarilo s majiteľom pozemku dohodnúť, kedy takmer po štyroch rokoch, čo bolo parkovisko uzatvorené, ho opäť otvoril. Komunikácia s majiteľom pozemku ohľadne nájdenia riešenia vzniknutej situácie prebieha aj teraz,“ uvádza Šebová.

To, aké plány má v súčasnosti majiteľ s pozemkami, zatiaľ nie je jasné. Nemá vydané žiadne územné ani stavebné povolenie, ktoré by sa týkalo daných pozemkov.

Parkovacia politika

Šebová sa za Ružinov vyjadrila, že mestská parkovacia politika je absolútne nevyhnutný akt, nakoľko v priebehu najbližších rokov príde k totálnemu kolapsu dopravy v Bratislave.

„Z tohto dôvodu aj naša mestská časť víta prípravy v tomto smere. Parkovacia politika musí odzrkadľovať potreby jednotlivých mestských častí. V našom prípade je základnou podmienkou uskutočnenia tohto plánu presunutie tzv. účelových komunikácií spod správy mesta – pod správu mestskej časti. V opačnom prípade sa parkovacia politika uskutočniť nedá,“ uzavrela Šebová.

Čítajte aj: Nová parkovacia politika? Parkuj doma, zaberáš miesto Bratislavčanom! Posledná výzva!

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM