Alexandra Húsková Rôzne

Na Palackého začínajú s opravou dlažby a výsadbou nových stromov

Staré Mesto opravuje dlažbu na Palackého ulici. Pribudne tu desiatka nových stromov, namiesto asfaltu by tu mala byť nová dlažba s vodopriepustným podložím.

Ilustračný obrázok k článku Na Palackého začínajú s opravou dlažby a výsadbou nových stromov
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Na Palackého sa začalo s obnovou stromov. Pôvodné stromy arboristi doporučili vyrúbať, podľa dendrologického posudku totiž ohrozovali chodcov.

Prečítajte si aj: Obnova stromov na Palackého ulici prinesie aj nový pás zelene

Dvanásť mladých stromov nahradí desať starých a život ohrozujúcich stromov. Dva už boli na základe dendrologického posudku vyrúbané ešte v minulom roku a ďalších osem by malo byť odstránených v najbližších dňoch. „Uplynulých 30–40 rokov sa stromy orezávali neodborne,“ uviedla samospráva Starého Mesta.

Od 6. do 25. apríla 2016 bude uzavretý chodník pri škole a priľahlý parkovací pás na Palackého ulici z dôvodu výsadby novej zelene a rekonštrukcie chodníka.

Problémom Palackého ulice i priľahlého námestíčka sú aj zaparkované autá. „Staré Mesto navrhuje riešiť situáciu osadením pevných zábran, nemôže to však urobiť za magistrát. Opakovane sme magistrát na takéto riešenie vyzvali, zatiaľ bez odozvy,“ komentovala staromestská samospráva.

Namiesto asfaltu tu bude nová dlažba s vodopriepustným podložím. „Rozširujeme tu pás zelene aj na úkor asfaltového chodníka,“ uviedla samospráva v reakciách na sociálnej sieti.

Prečítajte si aj: Bezručova má ďalšie povolenie. Čo prinesie luxusný bytový komplex do Starého Mesta?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM