Michaela Katonová Samospráva

Na opravu komunikácií vyčlenila župa tento rok 5 390 000 eur

Bratislavský samosprávny kraj zrealizoval v minulom roku rekonštrukčné práce na cestných komunikáciách a mostných objektoch v celkovej sume 5.127.305,81 eur. V rekonštrukčných prácach cestnej siete a mostných objektov plánuje Bratislavský samosprávny kraj pokračovať aj v roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Na opravu komunikácií vyčlenila župa tento rok 5 390 000 eur
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

„Aj v tomto roku plánuje bratislavská župa formou dotácií pokračovať v adresnejšej pomoci mestským častiam. Opravou a rekonštrukciou chodníkov a komunikácií sa postupne zlepší cestná infraštruktúra na území mesta, čím sa zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky,“ prezradil plány predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

V roku 2015 dokončila bratislavská župa rekonštrukciu dvoch mostných objektov. Prvým bol most Estakáda Malacky a druhým most cez Malý Dunaj v obci Zálesie. Župa vybudovala tiež osem bezpečnostných priechodov pre chodcov v okresoch Malacky, Pezinok, Senec. Revitalizovala cestné teleso Hrubá Borša – Kostolná pri Dunaji. Pokračovala na opravách a rekonštrukciách komunikácií a chodníkov.

Prečítajte si tiež: Most v Malackách je opäť otvorený + FOTO

V rekonštrukčných prácach cestnej siete a mostných objektov plánuje Bratislavský samosprávny kraj pokračovať aj v roku 2016 a to napríklad týmito konkrétnymi úsekmi:

  • cesta Viničné – križovatka – začiatok súvislej zástavby Pezinok
  • cesta Chorvátsky Grob – križovatka
  • cesty prieťah Blatné
  • cesta Marianka
  • cesta prieťah Báhoň
  • oprava cesty Most pri Bratislave – od križovatky – koniec súvislej zástavby Most pri Bratislave

Naplánovaná je aj rekonštrukcia mosta v Čiernej Vode a realizovať sa začne aj napojenie na cesty smer Čierna voda a Bernolákovo, teda privádzače na diaľnicu D1 Triblavina. Predpokladaná suma prác na rekonštrukciu ciest II. a III. triedy a mostných objektov predstavuje pre rok 2016 sumu okolo 5 390 000 eur.

Foto ilustračné

Prečítajte si tiež: Mesto požiadalo župu o dotáciu na opravu ciest v hodnote milión eur

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM