Správy

Na opravu ciest v Bratislave navrhuje kraj využiť svoju firmu

Bratislavský samosprávny kraj zámerom reaguje na žiadosť hlavného mesta poskytnúť zo zdrojov BSK milión eur na opravu komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Na opravu ciest v Bratislave navrhuje kraj využiť svoju firmu
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) navrhuje hlavnému mestu opraviť cesty II. a III. triedy na území Bratislavy za jeden milión eur prostredníctvom svojej príspevkovej organizácie Regionálne cesty Bratislava (RCB). Poslanci dnes schválili zámer tejto združenej investície.

Riaditeľka odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov Úradu BSK Barbora Lukáčová vysvetlila, že schválenie zámeru nekonkretizuje úseky, ktoré RCB opraví.

„Je to mandát, aby sme rokovali s mestom a určili konkrétne cesty, pričom výber bude schvaľovať zastupiteľstvo,“ informovala Lukáčová. Cesty majú byť opravené do konca roka.

Kraj zámerom reaguje na žiadosť hlavného mesta poskytnúť zo zdrojov BSK milión eur na opravu bratislavských komunikácií. Predseda BSK Pavol Frešo upozornil, že tento model riešenia je transparentný a pre kraj efektívny spôsob, ako riešiť opravu ciest v Bratislave.

„Vyhneme sa tomu, že sa dostaneme do polemík a budeme pátrať potom, čo a ako sa vlastne opravilo, ako to bolo vtedy, keď sme vyčlenili len peniaze,“ povedal Frešo narážajúc na situáciu po udelení krajskej dotácie hlavnému mestu v roku 2014.

Zámer schválilo 31 z 38 prítomných poslancov, siedmi sa zdržali. V diskusii niektorí poslanci upozornili, že ani takáto združená investícia nie je systémovým opatrením, ktoré by nastavilo dlhodobú spoluprácu pri opravách ciest v hlavnom meste.

Prečítajte si tiež: Veľké zmeny v Bratislave? Prvýkrát po 43 rokoch prejde Most SNP rozsiahlymi opravami

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM