Andrea Mesarčíková Rôzne

Na okraji Vajnôr by mal vyrásť potravinový supermarket

Potravinový supermarket by mal vyrásť na okraji bratislavskej mestskej časti Vajnory.

Ide o pozemok nachádzajúci sa na severnej strane od dopravne veľmi vyťaženého viaduktu pred kruhovým objazdom. Vlastníkom bolo pôvodne Poľnohospodárske družstvo Vajnory.
Výber investora nebol náhodný. „Predchádzalo mu trištvrteročné konanie, počas ktorého sme zvažovali jednotlivé ponuky. Rôzni investori tu chceli postaviť záchytné parkovisko pre bratislavské letisko, benzínovú pumpu alebo rýchloobslužný McDonalds. Nevyhrala najvyššia ponuka. Rozhodli sme sa pre potravinový veľkoobchod, ktorý Vajnorom chýba,“ uviedol predseda PD Vajnory Marián Brúder.
Vajnory čaká v budúcnosti rozsiahla investičná výstavba. V susedstve budúceho marketu na starom letisku by sa malo začať s bytovou výstavbou rodinného typu. Hneď oproti by mal vyrásť vedeckotechno­logický park CEPIT. Rádovo by malo v tejto okrajovej časti Vajnôr pribudnúť vyše 20.000 obyvateľov, či už trvalo bývajúcich, alebo prichádzajúcich za prácou. Navyše, na severnej strane obce vyrastá rozsiahle obytné sídlisko Čierna voda. Investor v susediacej lokalite Chorvátsky Grob ráta s výstavbou pre približne 45.000 ľudí. Napriek týmto zámerom stále nie je doriešená otázka vybudovania adekvátnej infraštruktúry. Najpálčivejšími sú zjavne problémy s vybudovaním dopravnej siete, ktorá by bola schopná zvládnuť nápor tak verejnej, ako aj individuálnej dopravy. Už v súčasnosti cez Vajnory po absolútne nevyhovujúcej Roľníckej ulici tranzituje denne okolo 20.000 áut.
Avšak ku kompletnej vybavenosti nestačí vybudovať len cesty a ulice. Potravinový market s moderným zazeleneným parkoviskom by mal aspoň čiastočne vyriešiť nedostatočnú obchodnú sieť. „Pred desiatimi rokmi mali Vajnory so 4000 obyvateľmi jeden väčší obchod s potravinami, dva menšie a dve malé večierky. V súčasnosti majú vyše 5000 obyvateľov, tisíce prechádzajúcich občanov z hlavného mesta v smere na Pezinok alebo Čiernu vodu a situácia sa nezmenila. Novým potravinovým centrom určite pomôžeme obci, Vajnorčanom, ako aj početným, dosiaľ len prechádzajúcim návštevníkom, ktorí si tu budú môcť pokojne nakúpiť pred alebo po skončení práce v zamestnaní,“ dodal Brúder.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM