Nina Táborská Rôzne

Na Malej scéne STU bude diskusia s aktérmi Nežnej revolúcie

Pod názvom 17. november: 26 rokov!!! sa dnes o 17. hodine v divadle Malá scéna STU uskutoční neformálna beseda s bývalými i dnešnými aktivistami. Je to v rovnakom priestore, kde počas udalostí Nežnej revolúcie diskutovali zakladatelia demokratického politického hnutia Verejnosť proti násiliu.

Ilustračný obrázok k článku Na Malej scéne STU bude diskusia s aktérmi Nežnej revolúcie
Zdroj: TASR

Podľa internetovej stránky divadla sa na diskusií zúčastnia Iveta Radičová, Ján Budaj, Anton Popovič a iní. Voľne prístupnou besedou bude sprevádzať Michal Havran. Jej účastníci sa dozvedia aj o tom, či to bola vôbec revolúcia a ak áno, čo nám z nej ostalo a čo nám ukradli.

Po diskusii sa o 19. hodine začne divadelné predstavenie Balkón od francúzskeho autora Jeana Beneta. Podľa prekladu Michaely Jurovskej ju pripravil režisér Anton Korenči. V kostýmoch, ktoré navrhla Silvia Zubajová, sa na javisku vystriedajú herci Judita Hansman, Elena Kolek Spaskov, Gregor Hološka, Juraj Hrčka, Erik Peťovský, Jakub Kuka, Veronika Strapková, Lukáš Pelč, Cyril Žolnír, Lukáš Dóza, Monika Stankovičová, Sylvia Mannová, Zuzana Šuvadová, Bronislava Kováčiková, Alexandra Urbanová, Jozef Jurčišin-Kukľa, Matúš Mihálik, Ondrej Bortlík, Filip Šebesta, Ferenc Polák.

Inscenácia mládeži do 18 rokov neprístupná je charakterizovaná ako revolučná groteska vo vznešenom, skvele organizovanom, ale nevšednom bordeli.

Nepredáva sa v ňom len fyzická láska, ale rafinovanejšie a zložitejšie pôžitky. Každý návštevník podľa pripraveného scenára s patričnými partnerkami a rekvizitami „uskutočňuje“ svoje najtajnejšie priania, aj keď vonku zúri revolúcia.

Prečítajte si tiež: Noc vonku, jedlo v uliciach Bratislavy, vianočné trhy aj najrôznejšie diskusie. Čo čaká Bratislavčanov tento pracovný týždeň?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM