Rôzne

Na Lesníckych dňoch 2017 zvolia Bratislavčania Miss Drevinu

V nedeľu bude na Partizánskej lúke veselo! V rámci podujatia Bratislavské mestské dni štartuje aj 11. ročník Lesníckych dní nabitý zážitkovým programom.

Ilustračný obrázok k článku Na Lesníckych dňoch 2017 zvolia Bratislavčania Miss Drevinu
14
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

V nedeľu v obľúbenom areáli na Partizánskej lúke organizujú Mestské lesy v Bratislave už 11. ročník Lesníckych dní.

Zážitkový program

„Lesníci a ochrancovia prírody pripravili pre deti súťaže a aktivity zamerané na spoznávanie lesa, drevín, živočíchov a ochrany prírody. Deti si môžu vyskúšať pocitový chodník, hod šiškou, určovanie a spoznávanie lesných zvierat, skákanie v nafukovacom hrade a jazdu na sedačkovej lanovke Snežienka – Kamzík (Koliba). Pre dospelých sú pripravené atraktívne aktivity ako pílenie dreva a hod polenom. Víťaz v hode polenom získa bicykel od firmy Green Bike,“ Bratislava24.sk informovala Jana Znášiková, Mestské lesy v Bratislave.

Spestrením Lesníckych dní budú ukážky drevorezby s motorovou pílou, kynológia – ukážka poľovných psov, vystúpenie sokoliarov pod vedením Pavla Michala, ochutnávka včelích produktov s Dušanon Dedinským a účasť Biofarmy zo Stupavy.

Miss Drevina

Tento rok budeme voliť aj Miss Drevinu. Bratislavčania budú vyberať medzi lipou, brezou, jelšou, jedľou, jarabinou, borovicou a vŕbou. Pri tejto príležitosti sa dozvedia o každej drevine niečo zaujímavé.

Hlasovanie za najsympatickejšiu drevinu bude nezvyčajné. Vyberiete si svojho favorita a vhodíte šišku do pripravenej sklenenej nádoby, ktorá bude umiestnená pred každým obrázkom súťažiaceho stromu. Výsledok súťaže bude zverejnený na facebookovej stránke Mestských lesov v Bratislave a na webovej stránke.

Kto bude mať záujem, môže si ísť pozrieť svoj obľúbený strom do lesa v rámci exkurzie „Poznáš stromy v lese?“.

Poznávanie lesa

Môžete sa tiež zúčastniť kurzu poznávania vtáčieho spevu v lese „Kurz poznávania vtáčieho spevu v lese“ – 9:30 – 10:30 hod., zraz bude na Železnej studničke, zažiť zmyslovú prechádzku „Čo takto prejsť sa po možno známych miestach, ale vnímať ich trocha inak a možno inými zmyslami, než ako sme bežne zvyknutí?“ – 11:00 – 12:30 hod., zraz na Partizánskej lúke alebo exkurzie „Poznáš stromy v lese?“ – 13:00 – 14:00 hod., zraz na Partizánskej lúke.

Podujatie bude moderovať Jožo Pročko a Lesnícke dni spestrí koncert hudobnej skupiny Bullet Holes. Záver Lesníckych dní bude tradične patriť slávnostnému zapáleniu vatry.

Podujatie je súčasťou celomestského podujatia Bratislavské mestské dni, ktoré sa organizujú s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja, Hlavného mesta SR Bratislava, Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a Mestských lesov v Bratislave.

nedeľa / 10:00 – 16:00 hod. / Partizánska lúka

Mestské lesy
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM