Rôzne

Na Kolibe husto sneží. Zasahujú mechanizmy zimnej údržby

Hlavné mesto sa na nepriaznivý príchod počasia pripravilo a aktuálne v teréne zasahujú mechanizmy zimnej údržby. Posyp a pluhovanie bolo nutné zabezpečiť na Kolibe.

Ilustračný obrázok k článku Na Kolibe husto sneží. Zasahujú mechanizmy zimnej údržby
9
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto je pripravené operatívne zasiahnuť aj v ďalších problematických lokalitách. V prípade poklesu teploty pod nulu bude vykonaný aj preventívny lokálny posyp, najmä mostov a kopcovitých úsekov.

Sneženie na Kolibe

Aktuálne bol realizovaný likvidačný posyp a pluhovanie na Kolibe. V prípade potreby sú v teréne ďalšie sypače, ktoré môžu kritické úseky posýpať či pluhovať operatívne. V prípade poklesu teploty pod nulu, budú preventívne vykonané likvidačné posypy v kopcovitých terénoch, ako sú napríklad Kramáre, Koliba či sídlisko Dlhé diely a na mostoch.

„Hlavné mesto už zimnú pohotovosť ukončilo, avšak na základe predpovede počasia objednalo u svojho dodávateľa dva kusy sypačov s pluhom nad 4 tony na obdobie od 18. 4. 2017 predbežne do 21. 4. 2017 v závislosti od vývoja situácie. Mesto je s dodávateľom dohodnuté, že v prípade potreby bude k dispozícii viac mechanizmov, ktoré budú operatívne zasahovať. Výkony zimnej údržby pre mesto zabezpečuje zmluvná spoločnosť A.R.K. technické služby,“ Bratislava24.sk informovala Katarína Kohútiková z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

V prípade snahy upozorniť na problémy zjazdnosti ciest, prosíme občanov, aby neváhali a využili kontaktné údaje mestského dispečingu:

02/59 356 761

0902 985 887

dispecing@bratislava.sk

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM