ts Rôzne

Na kávu s chlpáčom? Jednu pre vás, preňho puppycake!

V Bratislave už čoskoro otvoria unikátnu kaviareň, prvú svojho druhu. Okrem výbornej kávy tu nájdete aj haffiny maffiny či chutné puppycake.

Ilustračný obrázok k článku Na kávu s chlpáčom? Jednu pre vás, preňho puppycake!
12
Galéria
Zdroj: MLS

Už rok funguje v Bratislave unikátna pekáreň, v ktorej sa vypekajú dobroty od výmyslu sveta. A najmä zdravé, bezlepkové a len zo slovenských surovín. Už sa vám zbiehajú slinky? Žiaľ, na týchto dobrotách si nepochutíte vy, ale vaši štvornohí kamaráti.

Keksíky z tejto pekárne sú určené pre psíky. MLS je prvou certifikovanou pekárňou pre spoločenské zvieratá na Slovensku, v ktorej sa s láskou k chlpáčom vyrábajú zdravé mäskové mlsky, bezlepkové a len zo slovenských surovín.

Ako v raji

„Za rok už našimi bránami prešlo tisíce labiek. Špecializujeme sa aj na dietologické mlsky a mlsky pre skutočne náročných psíkov. S našimi klientmi, aj tými nechlpatými, máme nadštandardné vzťahy a neraz sa stalo, že sme spolu vypili kávičku,“ hovorí majiteľka pekárne MLS Marcela Kurucová.

Práve na základe záujmu zákazníkov vznikla myšlienka otvoriť kaviareň, kde by sa psíkovia cítili ako v raji. Samozrejme s tým, že by si zamlsal aj ich pán či panička.

Že psík do kaviarne nepatrí?

Čo inšpirovalo majiteľku pekárne MLS k otvoreniu takejto unikátnej kaviarne? „Naše slovenské zákony jasne hovoria, že psík do kaviarne nepatrí. A tak sme sa pohrali s priestorom a možnosťami tak, aby bolo všetko po hygienickom, ale aj bezpečnostnom hľadisku v poriadku,“ hovorí.

Prvá pilotná kaviareň je na Michalskej 2. Majitelia chcú takto osloviť najmä mestských psíkov zo Starého Mesta. „Psičkári vedia, že práve v tejto lokalite absentuje niečo pre "štvorlabky“. Chceme však postupne otvoriť aj ďalšie kaviarne v iných častiach Bratislavy, aj Slovenska."

Prečo práve MLSKAfé? Jednoducho preto, že v iných kaviarňach nenájdete mäkkučké peliešky pri každom stole a psie hračky na stoličkách.

„Za rok našej práce sme zistili, že najkrajším trendy “doplnkom”, je aj tak spokojný psík. Keďže ručne vyrábame koláčiky a keksíky pre psíky, menu je zostavené aj pre chlpáčov, aj pre páničkov. Tešiť sa môžete na neopakovateľnú atmosféru, ale aj mlsavé dobrotky od MLS,“ hovorí majiteľka.

Zdroj: MLS

Na aké dobroty sa môžete tešiť?

Chutná kávička je samozrejmosťou, výnimočné Chai latté, špeciálne horúca čokoláda, domáce limonády, kakao s dekou, pesíčko aj hafé latté. Pripravených je naozaj veľmi veľa prekvapení.

Samozrejme, nebude chýbať menu pre chlpáčov – haffiny maffiny, pečeňové labky, hafonky, puppycake… Ak sa už teraz čudujete, treba prísť na otvorenie už 12. decembra!

Psičkárske desatoro

Ak máte obavy, že by medzi psíkmi mohlo dôjsť k nedorozumeniam, doterajšie skúsenosti majiteľky by vás mohli upokojiť. „Nakoľko už našich zákazníkov poznáme z pekárničky, za celý rok sa nestala ani jedna šarvátka. Presne vieme, kedy začať psíkom ponúkať MLS-ky.“

V kaviarni sa tiež nemusíte obávať žiadnych limitov. Každý psík je vítaný. Je, samozrejme, na majiteľovi uvážiť, či je jeho psík dostatočne socializovaný. „Pre našich klientov máme pripravené Psičkárske desatoro. Ide o 10 pravidiel, ktoré zabezpečujú príjemnú atmosféru a bezpečnosť,“ vysvetľuje majiteľka.

Nakoľko sa kaviarnička nachádza v Starom Meste, je ťažké zabezpečiť výbeh. Bude slúžiť najmä psíkom, ktorí sú už vybehaní a po venčení. „Aj keď robíme so psíkmi a pečieme im narodeninové torty, stále veríme, že psík by mal behať po venčisku a po trávičke, nie po nákupnom stredisku. A aby ho majiteľ nemusel nechať doma, keď ide na kávičku, je tu MLSKAfé,“ uzavrela majiteľka.

Unikátne miesto plné chlpov, mlsiek a vrtiacich chvostíkov nájdete už 12. decembra na Michalskej 2.

Pekárnička pre psíky MLS
12
Galéria
Zdroj: MLS
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM