Rôzne

Na Kamzíku by mohli začiatkom budúceho roku vzniknúť nové toalety a sprchy

Okrem nových toaliet sa športovci môžu tešiť aj na umyvárku bicyklov a ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Na Kamzíku by mohli začiatkom budúceho roku vzniknúť nové toalety a sprchy
10
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Kamzík je obľúbenou a vyhľadávanou lokalitou športovcov, rodín s deťmi, milovníkov prírody aj psičkárov. Roky však návštevníkom chýbali kultúrne toalety.

Novinky na Kamzíku

Vďaka Iniciatíve Naše Karpaty by v budúcom roku mohli na Kamzíku vzniknúť nové verejné toalety, sprchy pre športovcov aj prebaľovacia miestnosť pre deti.

„Ako Iniciatíva Naše Karpaty sa dlhodobo venujeme podpore rekreácie a športu v súlade s ochranou prírody v bratislavských lesoch. Okrem snahy znížiť ťažbu dreva a hospodáriť v lesoparku maximálne šetrne, sa snažíme zlepšiť podmienky pre návštevníkov v lesoparku,“ povedal pre Bratislava24.sk Jakub Mrva, predseda iniciatívy.

V minulosti Naše Karpaty iniciovali vybudovanie detského ihriska, osadenie stolov nad Cvičnou lúkou a snažili sa vyriešiť dopravný chaos, ktorý na území vládne. "Dlhodobo však vnímame potrebu zabezpečiť na tomto obľúbenom vstupnom bode do lesoparku civilizované toalety či sprchu pre športovcov. Aj preto sme oslovili novomestských poslancov (Mikulec, Korček, Augustinič), ktorí našu snahu podporili,“ dodal Mrva.

Nové toalety

Verejné toalety sa budú nachádzať za bufetom U Krka. Podľa Márie Šimkovej z Mestských lesov Bratislava pôjde o 4× WC ženy, 2× WC muži, 4× pisoáre, 1× WC pre imobilných, 1× prebaľovací kútik, sprchovací kút a sklad. Súčasťou stavby bude aj umyvárka bicyklov. „Režim, v akom budú verejné toalety prístupné a spravované, ešte riešime,“ povedala pre Bratislava24.sk Šimková.

S finančnými prostriedkami na vybudovanie toaliet sa poslancom podarilo presadiť v mestskom rozpočte aj financie na rozšírenie detského ihriska v tejto lokalite. Nové toalety a sprchy by mali zhltnúť 120 000 eur, výsledná suma sa môže ešte zmeniť.

Slniečko na Kamzíku
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM