Správy Samospráva

Na jeseň otvorí v Dúbravke svoje brány nová materská škola

Dúbravskí škôlkári sa začiatkom septembra nasťahujú do vynovených priestorov bývalých jaslí na Fedákovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Na jeseň otvorí v Dúbravke svoje brány nová materská škola
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Ešte začiatkom novembra minulého roka to bol len chátrajúci betónový skelet, v súčasnosti je budova bývalých jaslí na Fedákovej ulici v bratislavskej Dúbravke necelé dva mesiace od otvorenia novej materskej školy v jej priestoroch.

„Aktuálne už prebieha finalizácia, aby mohol objekt od septembra fungovať. To znamená úpravy terénu, ihriska či bezbariérový prístup v areáli. Vo vnútri objektu sa zariaďujú miestnosti nábytkom a aj kuchyňa,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Zvýšia kapacity pre škôlkárov

Mestská časť sa rozhodla zrekonštruovať zničenú a zanedbanú budovu a vybudovať v nej novú škôlku z dôvodu nedostatku miest pre škôlkárov. „Vlani miestny úrad nevyhovel 260 žiadostiam o prijatie, tento rok je číslo lepšie. K dnešnému dňu nemáme umiestnených 91 detí,“ informovala nás na jeseň minulého roka Marcinatová.

Rekonštrukčné práce sa začali v novembri minulého roka a mali by byť ukončené v najbližších dňoch. V budove vzniknú štyri triedy, ktoré už v septembri privítajú 92 malých Dúbravčanov.

Budova slúžila v minulosti ako detské jasle. Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo ich prevádzku v roku 2009 s dôvodom, že v objekte bude fungovať zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala. To sa zmenilo až tento rok a Dúbravčania sa tak môžu tešiť na novú materskú školu.

Nová Materská škola na Fedákova v Dúbravke
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM