Tomáš Stupavský Kultúra

Na jarných Bratislavských módnych dňoch sa predstaví návrhárka, ktorá oblieka Angelinu Jolie či Keiru Knightley

Na začínajúcom jubilejnom desiatom ročníku jarných Bratislavských módnych dní (BMD) 2015 je exkluzívnym hosťom britská návrhárka Belinda Chorley.

Ilustračný obrázok k článku Na jarných Bratislavských módnych dňoch sa predstaví návrhárka, ktorá oblieka Angelinu Jolie či Keiru Knightley
Zdroj: TASR

„Je to dizajnérka, ktorá dlhé roky spolupracovala s módnou ikonou Vivienne Westwood. Belinda navrhla kostýmy pre filmy Anna Karenina a Sex v meste. Jej veci nosia herečky Angelina Jolie či Keira Knightley. Teraz tvorí umelecké svadobné a kokteilové šaty a svoju kolekciu predstaví v utorok,“ uviedla to riaditeľka organizátorskej Agentúry Promotion Mária Reháková.

Počas troch dní (13. – 15.4.) sa na jubilejných módnych dňoch v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton predstaví takmer 30 návrhárov a módnych značiek. Tí predvedú svoje kolekcie na jarnú módu pre ženy, mužov, ale i deti. Medzi nimi nebudú chýbať poprední domáci tvorcovia Lukáš Kimlička, Monika Vontszemuová, Veronika Hložníková, Jana Pištejová a mnohí ďalší.

Novinkou podujatia je, že všetkých 12 finalistiek tohtoročnej súťaže Miss Slovensko predvedie šaty z kolekcie BMD. Opäť nebude chýbať tradičná súťaž pre mladých slovenských tvorcov Hľadáme nové tváre módnej scény.

Podľa predsedníčky medzinárodnej poroty Ivety Ledererovej do tejto súťaže sa každoročne hlási niekoľko desiatok záujemcov, z ktorých vyberajú šesť až osem. Sú z vysokých alebo stredných škôl, ale aj tzv. amatéri. Tí však majú nevýhodu, že neprešli výtvarným vzdelaním a nemusia vedieť perfektne kresliť, čo je podstatné pre upútanie poroty.

„Možno, že ich finálny odev by bol dobrý, ale súťažiacich vyberáme podľa kreslených návrhov a tam majú vyštudovaní budúci profesionáli väčšiu šancu,“ uviedla pre Ledererová.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM