Rôzne

Na internet sa pripojíte v ďalších vozidlách MHD. V budúcnosti aj na zastávkach

Bezplatné pripojenie k internetu vo vozidlách MHD funguje v Bratislave už päť rokov. Spočiatku bola "wifina" len v 50 autobusoch, v súčasnosti sa rozširuje aj do ďalších vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Na internet sa pripojíte v ďalších vozidlách MHD. V budúcnosti aj na zastávkach
5
Galéria
Foto: Matej Kavacký / Zdroj: imhd.sk

Bratislava spustila možnosť pripojiť sa na bezplatnú wi-fi sieť vo vozidlách verejnej dopravy v decembri 2012 ako prvá samospráva na Slovensku. Počas prvého roka fungovania ju cestujúci využili približne 1,5 miliónkrát. Odvtedy sa mobil alebo tablet s prístupom na internet stali našou bežnou súčasťou cesty do práce, školy alebo za nákupmi.

Na začiatku bolo bezplatným internetom vybavených 50 kĺbových autobusov. Pripojenie zabezpečovala firma See & Go. Spolu s internetom boli do vozidiel nainštalované aj reklamné obrazovky, o ktorých obsah sa stará mesto a Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Internet aj v električkách

K vozidlám s wi-fi sieťou sa v týchto dňoch pridávajú ďalšie. Nové autobusy, ktoré DPB nakupuje od tohto roka, sú už štandardne dodávané s možnosťou pripojenia na internet. Bezplatným internetom bude vybavených aj 30 nových midibusov a 18 elektrobusov, ktoré obohatia vozidlový park DPB v najbližších mesiacoch.

Na internet sa postupne pripojíte aj vo všetkých 60 nízkopodlažných električkách a ďalších 50 kĺbových autobusoch. „Wi-fi sieť do týchto vozidiel do konca tohto roka nainštaluje spoločnosť Recar Bratislava, ktorá si prenajíma reklamné plochy vozidiel MHD,“ informoval portál imhd.sk s tým, že v spomínaných autobusoch pribudnú aj reklamné obrazovky.

Dopravný podnik v súčasnosti obstaráva aj ďalších vyše 120 informačných tabúľ na zastávky MHD, ktoré by mali byť taktiež vybavené wi-fi prístupovými bodmi. Cestujúci by si tak v budúcnosti mohli krátiť čakanie na autobus či električkou surfovaním na internete.

38 nových autobusov DPB
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM