Rôzne

Na Hodžovom námestí môžete bezplatne využívať fotopracovisko

Dopravný podnik Bratislava dáva do pozornosti cestujúcim, ktorí si chcú vybaviť bezkontaktnú čipovú kartu, že môžu využiť služby fotopracoviska v predajni na Hodžovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Na Hodžovom námestí môžete bezplatne využívať fotopracovisko
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Všetci cestujúci, ktorí si potrebujú vybaviť pre cestovanie MHD v Bratislave bezkontaktnú čipovú kartu, môžu prísť do predajne Dopravného podniku Bratislava bez fotografie, nakoľko práve predajňa na Hodžovom námestí je vybavená fotopracoviskom.

Táto služba je pre cestujúcu verejnosť zadarmo a má za cieľ poskytnúť vyšší komfort pre všetkých cestujúcich vrátane tých skupín, ktoré majú nárok na bezplatnú prepravu.

Pripomíname, že od 1. mája 2016 platia 100-percentné zľavy na cestovanie na zóny 100+101 pre vybrané skupiny cestujúcich, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom samosprávnom kraji a sú držiteľmi bezkontaktnej čipovej karty:

  • pre držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP-S
  • držiteľov Diamantovej plakety prof. MUDr. Jánskeho
  • držiteľov preukazov účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov a ich príbuzných v prvom rade (manžel, manželka, brat, sestra, deti), narodených pred 17. 11. 1989

Cestovanie zdarma aj pre seniorov

Cestovanie zadarmo sa týka aj seniorov. Ak chcú využívať bezplatnú dopravu, musia mať vybavenú takisto bezkontaktnú čipovú kartu, inak tak ako ostatné skupiny môžu využiť 50-percentnú zľavu na cestovný lístok.

Predajňa na Hodžovom námestí je otvorená od pondelka do piatka v čase o 5.30 – 20.00 hod. a v sobotu od 8.00 – 16.00 hod. Otváracie hodiny predajne sú bez akýchkoľvek prestávok.

Čítajte aj: Potešujúca správa v MHD: Táto jazda je bezplatná

Ilustračný obrázok

Zdroj: DPB, a. s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM