Správy Samospráva

Na hodoch predstavia nový vizuál Dúbravky. Hlavnú úlohu v ňom hrajú čerešne a tradície

Vizuál, ktorého autorom je držiteľ Národnej ceny za dizajn, Dúbravčan Martin Žilinský, predstaví mestská časť už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Na hodoch predstavia nový vizuál Dúbravky. Hlavnú úlohu v ňom hrajú čerešne a tradície
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská Dúbravka bude používať nový vizuál, v ktorom sa odrážajú tradície tejto mestskej časti Bratislavy, teda ovocinárstvo a pre Dúbravku typické čerešne. Vizuál, ktorého autorom je držiteľ Národnej ceny za dizajn, Dúbravčan Martin Žilinský, predstaví mestská časť na víkendových Dúbravských hodoch.

Nový vizuál predstavia na hodoch

„Úlohou vizuálu je zjednotiť komunikáciu, podporiť lokálpatriotizmus i zviditeľniť mestskú časť,“ uviedol Žilinský, ktorý je okrem iného tiež autorom loga hlavného mesta SR Bratislavy. Avizuje, že vizuál bude postupne rozvíjať. „Nový štýl má za úlohu jasnejšie identifikovať, kedy sa k obyvateľom prihovára miestny úrad, starosta alebo napríklad kultúrny dom,“ vysvetlil.

V ďalších mesiacoch plánuje mestská časť vizuálne zjednotenie tlačovín, zmodernizovanie propagačných materiálov, navrhnutie a oživenie zničeného a nefungujúceho informačného a navigačného systému v Dúbravke.

Nový vizuál bude možné vidieť počas Dúbravských hodov v stánku mestskej časti. Pridá sa k ďalším zaujímavostiam, ktoré budú tvoriť súčasť trojdňových slávností, uskutočňujúcich sa tradične okolo sviatku Kozmu a Damiána, počas prvého víkendu po 20. septembri. Program hodov sa bude odohrávať pred dúbravským Domom kultúry, ale aj na Žatevnej ulici a v uličkách starej Dúbravky.

Guláš, sprievod, muzika

„V sobotu sa na hodoch opäť uskutoční súťaž vo varení guláša, chystá sa tiež veľký dúbravský sprievod, ktorý v sobotu krátko popoludní prejde od kultúrneho domu na Žatevnú ulicu, kde budeme strihať veľký hodový strapec,“ informovala hovorkyňa mestskej časti Lucia Marcinátová.

K hudobným, tanečným a divadelným vystúpeniam plánuje Dúbravka aj viaceré sprievodné podujatia – hodový šachový aj tenisový turnaj, výstavu patchworku či prehliadku tradičných remesiel letného tábora ÚLET v Centre rodiny na Bazovského ulici.

Čítajte aj: Jedzte, pite a bavte sa! Prinášame veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM