ts Rôzne Rôzne

Na Hlavnej stanici som vám nechal darček

Dobro drieme v každom z nás. Každý deň to dokazujú aj cestujúci v bratislavskej MHD. Najnovšie si pomáhajú veľmi praktickým spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnej stanici som vám nechal darček
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavčania, ktorí nemajú predplatenú električenku, si, samozrejme, kupujú cestovné lístky v automatoch alebo zaslaním prázdnej sms.

Cesta do práce mestskou hromadnou dopravou v hlavnom meste trvá v priemere vyše polhodinky. Papierové cestovné lístky si môžete zakúpiť 15-minútové, 30-minútové alebo hodinové.

Ak zariskujete a kúpite si polhodinový cestovný lístok, môže sa stať, že cesta bude trvať o pár minút dlhšie. Preto si väčšina z nás v takýchto prípadoch kupuje hodinové cestovné lístky.

Ako možno pomáhať lístkom

Ak vychádzame z predpokladu, že cesta do práce vám zaberie viac ako 30 minút a kupujete si hodinový lístok, z uvedeného vyplýva, že po tom, ako vystúpite z vozidla, lístok platí ešte polhodinu. Čo s takýmto lístkom urobíte?

Väčšinou ho vyhodíte. Lístok, ktorému platnosť ešte neskončila, môžete darovať niektorému zo spolusediacich. Určite ste v autobuse, trolejbuse či električke stretli niekoho, komu by sa hodil.

„Keď vidím pri označovači mamičku ako žmolí lístok, rada pred vystúpením z autobusu lístok darujem. Ceny lístkov sa zvýšili, sú drahé,“ hovorí Mariana po tom, ako neraz videla mamičku s kočíkom, ktorá striehla na revízorov s neoznačeným lístkom pri označovači.

Odkazy, ktoré potešia

Podobným spôsobom niekomu pomohol aj Jakub. Na sociálnu sieť zavesil odkaz s fotkou, kde lístok nechal a ako dlho ešte platí. „Na Hlavnej stanici som vám nechal darček,“ píše v odkaze.

Podobne sa zachovali aj Nina a Patrícia: „Ak by sa niekomu hodil, ešte 20 minút platí.“ „4ka do mesta. 7430 štvorsedadlo medzi druhými a tretími dverami na ľavo. Platný ešte polhodinu.“

Nálezcu lístok nielenže poteší, takouto drobnosťou môžete nejednej mamičke pomôcť vyriešiť dilemu lístok vs. lízanka.

Čítajte aj: Potešujúca správa v MHD: Táto jazda je bezplatná

Pomáhame si aj v MHD
4
Galéria
Zdroj: Revízori aktuálne BA Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM