Kultúra

Na festivale Hory a mesto bude mať premiéru Nesmrteľný les režiséra Erik Baláža

V bratislavskom Auparku odštartuje v závere mesiaca 18. ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto.

Ilustračný obrázok k článku Na festivale Hory a mesto bude mať premiéru Nesmrteľný les režiséra Erik Baláža
5
Galéria
Zdroj: Hory a mesto

Na festivale Hory a mesto (22. – 26. marca) uvidíte mix skalných, vodných, zemitých a vzdušných filmov a diapozitívov z celého sveta. Cieľom podujatia je prostredníctvom filmových a multimediálnych premietaní osloviť a stmeliť aktívnu „odbornú“ verejnosť a priaznivcov horských športov a filmu.

Krásy prírody

Organizátori chcú inšpirovať krásami prírody, zdravým spôsobom života a pozitívnymi príkladmi. Päť festivalových dní so súťažnou filmovou prehliadkou, multimediálnymi prezentáciami, cestoklubmi KINO SVET a ďalším programom sa tradične bude konať v multiplexe Cinema City v bratislavskom Auparku.

Tešiť sa môžete na hlavného hosťa Kevina Jorgesona, ktorý spolu s Tommy Caldwellom na prelome rokov 2014/2015 preliezol Dawn Wall na El Capitan, najťažšiu cestu sveta. Príde aj Adam Ondra, ktorý túto cestu zatiaľ ako jediný zopakoval v novembri 2016. V sobotu večer (25. 3.) budú mať spoločnú prezentáciu nielen o tejto ceste, ale aj o lezení po svete.

Tretím hlavným hosťom bude alpská, skalná, ľadová a mixová lezkyňa Ines Papert, najsilnejšia lezkyňa zo všetkých žien i mužov. V piatok (24. 3.) predstaví aj svoj najnovší film z Patagónie Riders on the Storm.

Premiéra filmu

Na festivale Hory a mesto bude mať premiéru film, ktorý je druhým dielom trilógie Tajomné Karpaty – Nesmrteľný les režiséra Erik Baláža. Film zachytáva les pod Kriváňom, ktorý je plný stáročných borovíc limba a v čase dozrievania limbových šišiek i plný medveďov. Premietanie a stretnutie s tvorcami je plánované na sobotu 25. marca o 16:00 hod. v multiplexe Cinema City v bratislavskom Auparku.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM