Rôzne Správy Samospráva

Na Devínskej Kobyle by mala v tomto roku vyrásť nová rozhľadňa

Výstavbu turistickej rozhľadne na vrchole Devínskej Kobyly zahrnula mestská časť Devínska Nová Ves do rozpočtu na rok 2018.

Ilustračný obrázok k článku Na Devínskej Kobyle by mala v tomto roku vyrásť nová rozhľadňa
5
Galéria
Zdroj: Architekti Šebo Lichý

Nadstavba materskej školy, výstavba turistickej rozhľadne či dokončenie nového parku. To všetko čaká mestskú časť Devínska Nová Ves v roku 2018.

Samospráva bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom vo výške takmer 11 miliónov eur. V ňom sú zahrnuté viaceré významné investície. „Schválený rozpočet je ambiciózny a je ťažké povedať, na čo by sme sa chceli najviac sústrediť. V zásade na všetko,“ pre Bratislava24.sk povedal prednosta miestneho úradu v Devínskej Novej Vsi Ignác Olexík.

Hlavné projekty

Devínska Nová Ves má v pláne na rok 2018 niekoľko zaujímavých a pre mestskú časť významných projektov. Tu sú tie najdôležitejšie:

Dokončenie parku pri ZŠ Charkovská

V areáli bývalej základnej školy na Charkovskej ulici je na tento rok naplánované dokončenie nového parku, ktorého výstavba začala už v roku 2017. Zároveň sa budova bývalej základnej školy zmení na Múzeum školstva a pedagogiky, ktoré po rekonštrukcii do nej presťahujú.

Rozšírenie kapacít materských a základných škôl

Samospráva taktiež plánuje vytvoriť nové miesta pre deti v školských zariadeniach. Tento zámer chcú zrealizovať rozšírením kapacity materskej školy M. Marečka formou nadstavby. V základnej škole I. Bukovčana majú zase v pláne zriadiť nové triedy dobudovaním deliacich priečok.

Výstavba turistickej rozhľadne

O výstavbe novej turistickej rozhľadne na vrchole Devínskej Kobyly sa hovorilo už koncom roka 2016. Nová rozhľadňa by mala mať výšku cez 20 metrov a bude v tvare pamodlivky. Projekt rozhľadne má za cieľ podporiť rozvoj pešej turistiky a zároveň vytvoriť atraktívne oddychové miesto pre občanov Devínskej Novej Vsi a blízkeho okolia.

Okrem toho plánuje Devínska Nová Ves v roku 2018 pokračovať v opravách ciest, chodníkov a v budovaní nových parkovacích miest a spevnených plôch. Podrobný rozpočet a plán investícií mestskej časti si môžete pozrieť TU.

Devínska Kobyla 2
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM