Správy

Na cintoríne v Karlovej Vsi sa bude opäť klasicky pochovávať

Pohrebníctvo mesta Bratislavy umožní na tomto cintoríne okrem súčasného ukladania urien opäť pochovávať aj klasickým spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Na cintoríne v Karlovej Vsi sa bude opäť klasicky pochovávať
Zdroj: TASR

Na jeseň tohto roka obnovia prevádzku starého karloveského cintorína v blízkosti Molecovej ulice. Marianum – pohrebníctvo mesta Bratislavy umožní na tomto cintoríne okrem súčasného ukladania urien opäť pochovávať aj klasickým spôsobom.

„Odvtedy, čo začala v bezprostrednej blízkosti cintorína výstavba, sa na tomto mieste prestalo pochovávať klasickým spôsobom, umožnilo sa iba ukladanie urien,“ vysvetlil technický námestník mestského pohrebníctva Boris Šimko. Myšlienkou znovu zaviesť klasické pochovávanie sa začalo pohrebníctvo zaoberať potom, čo sa na takúto možnosť začali pýtať občania Karlovej Vsi.

„Zrealizovali sme preto kontrolný výkop, ktorý vylúčil prítomnosť spodnej vody na cintoríne,“ informoval Šimko. Obnoveniu prevádzky nebráni ani legislatíva. „Cintorín je v zozname pohrebísk hlavného mesta, na ktorom je možné pochovávať klasickým spôsobom,“ uviedol.

S obnovením klasického pochovávania na karloveskom cintoríne ráta Marianum v treťom, resp. štvrtom štvrťroku 2016. „Odhadovaná kapacita karloveského cintorína v súčasnosti je približne 450–500 hrobových miest pre klasické pochovávanie a necelých 200 miest pre uloženie urien,“ priblížil zástupca mestského pohrebníctva.

Čítajte aj: Kaplnka v petržalskom Starom háji je oázou pokoja

Martinský cintorín Bratislava
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM