Rôzne

Na Bratislavu udrú trópy: Meteorológovia varujú, takto vysoko vystúpia teploty!

Slnko ukáže svoju silu a buďte radšej opatrní! V najbližších dňoch nás potrápia poriadne horúčavy a varujú už pred nimi aj odborníci. Meteorológovia pre náš okres vydali výstrahu!

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavu udrú trópy: Meteorológovia varujú, takto vysoko vystúpia teploty!
Zdroj: Webnoviny.sk

„V okrese Bratislava sa očakáva už druhý deň maximálna teplota vzduchu nad 33 st., t.j. 33 – 34 °C,“ píšu meteorológovia vo výstrahe, ktorá platí v utorok 10. júna v čase od 12:00 hodiny do 18:00 hodiny . Ako ďalej informovali pracovníci SHMÚ vo svojej výstrahe prvého stupňa: „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.“

Tým však výstrahy nekončia. Bude to ešte horšie! Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na stredu 11. júna dokonca výstrahu druhého stupňa. „V okrese Bratislava sa očakáva maximálna teplota vzduchu 35 – 36 °C,“ informuje SHMÚ. Ako potvrdili pracovníci tohto ústavu: „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.“ Aj v tento deň platí výstraha až do 18:00 hodiny.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM