Adriana Banásová Rôzne

Na Bratislavu a jej okolie si „posvietia“ zahraniční novinári. Pomôže to regiónu prilákať viac turistov?

Do Bratislavského kraja zavítalo spolu dvanásť novinárov a delegátov z okolitých krajín, ktorí budú „hodnotiť“ jeho najzaujímavejšie miesta. Cieľom víkendovej akcie je zviditeľniť naše mesto a jeho okolie v zahraničných médiách a rozšíriť tak záujem turistov.

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavu a jej okolie si „posvietia“ zahraniční novinári. Pomôže to regiónu prilákať viac turistov?
Zdroj: Dnes24.sk

Víkendovú akciu zorganizovala Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorá pozvala novinárov a delegátov z Maďarska, Poľska a Česka a pripravila pre nich bohatý program.

Jednou z atrakcií mesta je jazda Prešporáčikom, počas ktorej si novinári môžu obzrieť Staré Mesto. Nevynechajú ani kultúrne pamätihodnosti, na ktoré je Bratislavský kraj mimoriadne bohatý. Navštívia tiež európske múzeum moderného umenia Danubiana či hrad Červený Kameň. Program zahŕňa aj prehliadku slovenskej ľudovej majoliky v kombinácii s workshopom výroby vlastnej keramiky.

Vďaka Dňu otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty mali novinári šancu nahliadnuť do útrob vinárskeho umenia. Ukážka regionálnej gastronómie bude pokračovať svetovým unikátom – tradičnými husacími hodmi v Slovenskom Grobe.

„Verím, že si novinári odnesú z prehliadky nášho kraja samé pozitívne osobné zážitky. Ak ich navyše pretavia do publikovania priaznivých reportáží, článkov alebo televíznych spotov, bude to pre región skvelá vizitka,“ uzavrel predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Prečítajte si tiež: Bohatý program na tento víkend: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v Bratislave

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM