Nina Táborská Rôzne

Na bratislavských cestách pribúdajú nové trolejbusy. O pár týždňov ich bude päťdesiat

Dopravný podnik Bratislava bude mať okrem 50 kĺbových trolejbusov už v marci aj 5 nových trolejbusov Škoda 30 TrDG. Tento týždeň prebral podnik posledné tri kusy kĺbových a dokopy je ich tak už 50. Vybavovanie technických preukazov potrvá najviac 2 týždne. Potom budú premávať po Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavských cestách pribúdajú nové trolejbusy. O pár týždňov ich bude päťdesiat
Zdroj: TASR

„Všetkých 50 kĺbových vozidiel bude teda v uliciach Bratislavy premávať už začiatkom apríla,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

V súvislosti s využitou opciou bude do konca roka 2015 dodaných pre Dopravný podnik Bratislava ďalších 20 kĺbových trolejbusov Škoda 31 Tr.

Do konca marca tohto roka preberie DPB aj ďalšie 4 trolejbusy Škoda 30 TrDG s prídavným dieselagregátom. Po vybavení všetkých potrebných náležitostí budú nasadené do premávky už počas apríla na linku č. 210, ktorá bude predĺžená až k OC EUROVEA. Celkovo bude mať podnik 15 nových sólo trolejbusov.

Trolejbusov Škoda 30 Tr sólo má DPB zatiaľ 15 a s využitím opcie na ďalších 20, ktoré bude dopravný podnik preberať v letných mesiacoch, ich bude celkovo 35.

„S využitím opcie tak DPB, a.s. modernizuje celý vozidlový park trolejbusov v počte kusov 120,“ vysvetlila Volfová.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM