Tlačové správy

Na bratislavskom Majálese nepôjde len o zábavu: Poradia vám, ako ušetriť doma energiu

Bezplatné energetické poradenstvo a množstvo pozitívnej energie môžete získať v stane Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry na Bratislavskom majálese na Tyršovom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskom Majálese nepôjde len o zábavu: Poradia vám, ako ušetriť doma energiu
Zdroj: PR

Ak plánujete inštalovať niektoré zo zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov alebo chcete vedieť, ako ušetriť energiu v domácnosti, špecialisti SIEA sú pripravení zodpovedať vaše otázky. Majú pre vás tipy, aké opatrenia sú najvhodnejšie a aké úspory môžete očakávať. Taktiež vysvetlia princípy fungovania, výhody a obmedzenia jednotlivých zariadení na výrobu tepla či elektrickej energie.

Návštevníci sa dozvedia o možnostiach, ako získať poukážky na zariadenia na využívanie obnoviteľných zdrojov energie z projektu Zelená domácnostiam. Najbližšie kolo, určené na podporu inštalácie zariadení na výrobu elektriny v mimobratislav­ských regiónoch bude vyhlásené dňa 16. mája 2017. O príspevky na zariadenia na výrobu tepla budú môcť domácnosti v Bratislavskom samosprávnom kraji tento rok požiadať už len v 10. kole, ktoré bude vyhlásené 23. mája 2017 s alokáciou 1,2 milióna €. V ostatných regiónoch bude možné žiadosti o poukážky na zariadenia na výrobu tepla elektronicky vyplniť 30. mája 2017.

Pre návštevníkov majálesu sú pripravené užitočné brožúry, v ktorých nájdu návrhy úsporných opatrení a príklady konkrétnych realizácií. V stánku ŽIŤ ENERGIOU si môžu dobiť pozitívnu energiu, napríklad aj v zábavnom fotokiosku. Pre tých, ktorí zvládnu kvíz o obnoviteľných zdrojoch energie, sú pripravené odmeny.

Bezplatné poradenstvo je k dispozícii počas celého trvania majálesu, v piatok 5. mája 2017 v čase od 15:00 do 19:00 a v sobotu a nedeľu 6. a 7. mája 2017 od 12:00 do 19:00.

Pre ostatných záujemcov sú konzultanti SIEA k dispozícii počas pracovných dní v poradenských centrách ŽIŤ ENERGIOU v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici a v Košiciach. Kontaktovať ich možno aj prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 0800 199 399. Po­drobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke zitenergiou.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM