Michaela Katonová Krimi

Na bratislavskom letisku zadržali Nigérijčana s kilogramom kokaínu v tele

Národná kriminálna agentúra zadržala na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave Nigérijčana, ktorý sa pokúsil vo svojom tele prepašovať na Slovensko kilogram kokaínu. O zásahu dnes informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskom letisku zadržali Nigérijčana s kilogramom kokaínu v tele
Zdroj: Dnes24.sk

Protidrogová akcia sa uskutočnila 18. decembra. Prince Ephraim A. cestoval letecky zo Španielska. NAKA ho zadržala v spolupráci s Úradom hraničnej a cudzineckej polície, Kriminálnym úradom finančnej správy a bratislavským letiskom.

„V jeho tele sa našlo presne 105 kapsúl s drogou,“ priblížil Slivka, podľa ktorého v tomto prípade prehltol kokaín s celkovou hmotnosťou jeden kilogram.

Spôsob, ako sa našim bezpečnostným zložkám podarilo odhaliť drogového kuriéra, policajný hovorca špecifikovať nechcel. „Máme svoje metódy. Nie je možné dnes niečo takéto do našej krajiny doviesť. Je naivné, keď to niekto skúša,“ vysvetlil.

Cesta 43-ročného Nigérijčana skončila v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ NAKA ho 19. decembra obvinil z drogovej trestnej činnosti, za čo mu podľa Slivku hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody vo výške 15 až 20 rokov. Stíhaný bude väzobne.

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM