Adriana Banásová Správy

Na bratislavskom letisku by mal tento rok stúpnuť počet cestujúcich, dopomôcť by tomu mala aj nová linka do Skopje

Bratislavské letisko by malo v tomto roku vybaviť takmer 1,6 milióna cestujúcich. V porovnaní s minulým rokom by to znamenalo nárast približne o 15 percent. Uviedol to generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) Ivan Trhlík.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskom letisku by mal tento rok stúpnuť počet cestujúcich, dopomôcť by tomu mala aj nová linka do Skopje
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Odhaduje pritom, že trend nárastu počtu cestujúcich by mal pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. „Na budúci rok predpokladáme počet vybavených cestujúcich na úrovni 1,75 milióna a v roku 2017 už vyše 2,1 milióna,“ vyčíslil Trhlík.

Vlani počet cestujúcich na letisku medziročne ešte klesal. Vtedy prešlo jeho bránami na prílete a odlete celkovo 1,36 milióna cestujúcich. V porovnaní s predchádzajúcim rokom 2013 to znamenalo pokles o 1,3 percent.

Letisko minulý týždeň ohlásilo štart novej linky do macedónskeho Skopje v marci budúceho roku. Prevádzkovať ju má nízkonákladová spoločnosť Wizz Air. Trhlík však odhaduje, že po spustení tejto linky bude môcť letisko oznámiť aj ďalšie nové spojenia s uvedeným dopravcom.

„Povedzme, že to bude juhovýchodný sektor Európy a možno aj niektoré krajiny spoza Čierneho mora,“ naznačil možné smerovanie nových liniek šéf letiska.

Ešte v auguste tohto roku uviedol, že letisko dlhodobo pociťuje dopyt po leteckých spojeniach napríklad do bulharskej Sofie, Skopje v Macedónsku či Tbilisi v Gruzínsku, alebo do Teheránu v Iráne a Tel Avivu v Izraeli. Odhadoval, že na jar budúceho roka by sa mohli niektoré z nich otvoriť. Aktuálne sa tak naplnili slová o macedónskom Skopje.

Prečítajte si tiež: Z Bratislavy do macedónskeho Skopje: Na bratislavskom letisku pribudla nová letecká linka

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM