Michaela Katonová Kultúra

Na Bratislavskom bále sa budú opäť rozdávať čučoriedky

Bál zachováva už niekoľko rokov v programe viaceré prvky, čím vzdáva poctu plesovým tradíciám. Záštitu nad týmto spoločenským podujatím, ktoré sa koná v priestoroch bratislavskej Reduty má primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Každoročne sa na bále udeľuje Cena Júliusa Satinského.

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavskom bále sa budú opäť rozdávať čučoriedky
Zdroj: TASR

V poradí 15. ročník Bratislavského bálu slávnostne otvorí primátor pred začiatkom spoločenského programu. Hostia sa budú zabávať na troch scénach. V hlavnej sále, divadelnej sále a v chillout zóne, kde vystúpia kvalitní domáci i zahraniční hudobní interpreti.

„Mojím cieľom bolo rozvinúť bohatú mestskú tradíciu bálov v Bratislave. Pre návštevníkov urobiť najlepší bál otvorený verejnosti v Bratislave, ktorý nestojí len na umeleckých hviezdach, ale rozvíja tradície, otvára tancom novicov vstup mladých dám a pánov do spoločnosti a má svoju výnimočnú atmosféru,“ uviedol pre médiá k bálu jeho riaditeľ Vladimír Grežo.

Bratislavský Bál je aj miestom, kde si pred zrakmi hostí preberajú už tradične Cenu Júliusa Satinského – Bratislavskú čučoriedku osobnosti, ktoré sa nezmazateľne zapísali do histórie nielen hlavného mesta, ale aj Slovenska.

Minulý rok v kategórii Osobnosť získal prestížne ocenenie maliar, grafik, ilustrátor a sochár Miroslav Cipár a v kategórii Idea – počin roka architekt Gabriel Drobniak. Tohtoroční laureáti budú opäť odhalení až počas bálu.

„Počas bálu zaznie 40-členný maďarský symfonický orchester Váci Szimfonikus Zenekar, Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, Janek Ledecký, Hex, Starmania, Silent Trio, hostí poteší tanečný program skupín Slovak Tango, ale aj veľká muzikálová polnoc a tanec s benátskymi maskami,“ priblížil program Vladimír Grežo.

Tradičné Polnočné noviny prezradia zaujímavosti o prípravách bálu a prinesú čerstvé fotografie zabávajúcich sa hostí. Čerešničkou bálovej noci bude opäť Polnočné prekvapenie, ktoré po odbití dvanástej hodiny hosťom v hlavnej sále na záver odhalí výnimočného hosťa.

K Bratislavskému bálu 2016 patrí takisto osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák. Informovala Vladimíra Gahérová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

Prečítajte si tiež: Bratislavský bál opäť ukončí plesovú sezónu v hlavnom meste

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM