Kultúra

Na bratislavskom adventnom koncerte sa predstavia medzinárodní umelci

Rakúske kultúrne fórum vo svojom bratislavskom sídle pripravuje na štvrtok 4. decembra adventný koncert v medzinárodnom obsadení účinkujúcich. Spievať bude sopranistka Antonija Kovacevic. Na klavíri bude speváčku sprevádzať Marián Bango, ktorého nazývajú slovenský Bocelli.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskom adventnom koncerte sa predstavia medzinárodní umelci
Zdroj: Dnes24.sk

Táto rodená Chorvátka absolvovala štúdium spevu na Hudobnej univerzite vo Viedni, kde teraz býva. Jej repertoár zahŕňa diela od árie antiche až po súčasné piesne, operné árie, ktoré nútia publikum zamyslieť sa, piesne z operiet a skladby, pri ktorých si človek nohou podupkáva do rytmu.

„Publikum na koncertoch aj porotu na rôznych speváckych súťažiach vo viacerých krajinách Európy dokázala vždy nadchnúť a dojať svojím krásnym hlasom pripomínajúcim Mirellu Freni výraznou prítomnosťou na javisku a muzikálnosťou,“ uviedla Marcela Mokráňová z RKF.

Na klavíri bude speváčku sprevádzať Marián Bango, ktorého nazývajú slovenský Bocelli. Je to charizmatický nevidiaci umelec s nádherným hlasom a veľkým srdcom. Spieva operné árie, operety, kantilény, evergreeny, piesne z repertoáru slávnych tenorov, ako sú Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli a Peter Dvorský. Tiež sakrálnu hudbu, tanečné a ľudové piesne rôznych národov.

Vďaka svojmu fenomenálnemu sluchu dokáže aj napriek zrakovému postihnutiu vynikajúco hrať na štyroch hudobných nástrojoch. Piesne, ktoré spieva na koncertoch, sú určené pre široké publikum. Sú to silné melódie, ktoré sa dotýkajú ľudských sŕdc a duší.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM