Rôzne Správy

Na bratislavskej Kolibe padol historický rekord nočnej teploty

Súčasné extrémne horúčavy, ktoré zasiahli nielen Bratislavu, ale aj celé Slovensko, sa zaslúžili o prekonanie historického rekordu.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskej Kolibe padol historický rekord nočnej teploty
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Noc zo štvrtka (3. 8.) nadnes bola na bratislavskej Kolibe najteplejšou v histórii merania tamojšej meteorologickej stanice. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Teplota v noci nadnes klesla na Kolibe na 24,8 stupňa Celzia. „Od začiatku meraní, od roku 1950, nebola nikdy takáto teplá noc na Kolibe zaznamenaná,“ uviedol na profile SHMÚ.

Teplá noc bola aj inde

Zároveň ide o najteplejšiu noc, ktorú zaznamenali stanice umiestnené vo výške do 400 m nad morom. Aj ďalšie stanice v hlavnom meste zaznamenali počas poslednej noci vysoké nočné teploty – na letisku 23,2 a v Mlynskej doline 23,9 stupňa Celzia. Uplynulá noc bola však veľmi teplá na viacerých miestach Slovenska. „Na väčšine územia klesla teplota vzduchu na 22 až 15 stupňov,“ spresnili meteorológovia.

V diskusii pod správou zároveň dodali, že koniec súčasných mimoriadnych horúčav sa blíži. „Už v sobotu (5. 8.) bude o niečo chladnejšie a v nedeľu (6. 8.) sa na väčšine územia ochladí aj výraznejšie,“ informovali. Budúci týždeň sa má však opäť prechodne otepliť, podľa meteorológov by však nemalo ísť o také vysoké teploty ako v týchto dňoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM