Nina Táborská Krimi

Myzofil je už v rukách polície! Muž, ktorý napádal ženy výkalmi, sa k otrasným činom priznal

Bratislavskí policajti v uplynulých týždňoch intenzívne pracovali na objasnení už medializovaných prípadov pravdepodobného myzofila, ktorý napádal ženy na ulici výkalmi. V pondelok sa na základe hlásenia podarilo zadržať muža, ktorý mesiace naháňal strach Bratislavčanom.

Ilustračný obrázok k článku Myzofil je už v rukách polície! Muž, ktorý napádal ženy výkalmi, sa k otrasným činom priznal
Zdroj: TASR

„Po zverejnení identikitov podozrivého muža v médiách sme prijali viacero informácií od občanov, ktoré sme preverili, avšak, s negatívnym výsledkom,“ informovala Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Zvrat nastal po preverovaní informácie od občana zo dňa 23.11.2015, ktorý policajtom oznámil, že na zastávke električiek na Námestí svätého Františka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa nachádza podozrivý muž potretý fekáliami.

„Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky. Keďže osoba sa v električke v čase príchodu policajtov už nenachádzala, začalo sa po mužovi ihneď pátrať,“ doplnila Kurucová.

Asi 10 minút od prijatia oznamu sa podarilo polícii vypátrať podozrivého muža zašpineného od fekálií a to aj napriek tomu, že od času zverejneného prvého identikitu začiatkom mesiaca si muž nechal narásť bradu.

Muži zákona páchateľa zadržali a predviedli na políciu. Keďže bol pod vplyvom alkoholu, bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde ostal až do vytriezvenia.

Poškodené páchateľa identifikovali

„Policajti vykonali v rámci vyšetrovania rekogníciu, v rámci ktorej tri poškodené v osobe podozrivého jednoznačne spoznali muža, ktorý na ne mal zaútočiť fekáliami,“ vysvetlila hovorkyňa.

Policajti tiež následne vykonali v bydlisku zadržaného muža domovú prehliadku a po konfrontácii medzi obvineným a poškodenou sa muž napokon k spáchaniu skutkov na území Bratislavy priznal.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV vzniesol obvinenie voči 24-ročnému Martinovi M. z Bratislavy.

Obvineniu muž čelí z prečinov výtržníctva spáchaných dňa 13.04.2015 v e­lektričke MHD č. 4 na trase v smere z centra mesta do mestskej časti Dúbravka- za zastávkou Nad Lúčkami, z výtržníctva zo dňa 04.05.2015 na Svrčej ulici v Karlovej Vsi, z trestného činu zo dňa 24.05.2015 na zastávke Damborského v mestskej časti Dúbravka, zo skutku zo dňa 28.07.2015 na zastávke električiek s názvom Nad Lúčkami v smere do centra mesta v Karlovej Vsi, z prečinu výtržníctva spáchaného v Karlovej Vsi dňa 30.10.2015 na električkovej zastávke s názvom Segnerova a z výtržníctva spáchaného dňa 25.10.2015 na Záhradníckej ulici v bratislavskom Ružinove.

„Ďalšia trestné činnosť v súčasnosti už obvineného Bratislavčana sa naďalej preveruje. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,“ uzavrela Kurucová.

Prečtajte si tiež: Chyťme fantóma! Dolapiť myzofila, ktorý vyčíňa v Bratislave, by mohla pomôcť táto mapa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM