Krimi

Muž za peniaze poškodzoval dom, hrozí mu päťročné väzenie

Policajtom sa podarilo muža krátko po poslednom vyčíňaní zatknúť. Na rováši má viacero poškodených domov, pričom za za jedno zničenie domu mal dostať peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Muž za peniaze poškodzoval dom, hrozí mu päťročné väzenie
Zdroj: TASR

Päťročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny 40-ročnému Mariánovi z okresu Pezinok. Podľa doterajších informácií muž koncom novembra 2015 v skorých ranných hodinách preskočil plot jedného z rodinných domov na Vrančovičovej ulici v Bratislave. Na vchodové dvere rodinného domu následne vylial chemické riedidlo a zapálil ho, čím poškodil samotné dvere, ako aj fasádu domu, škoda dosiahla 1550 eur.

Rovnakého konania sa menovaný dopustil aj začiatkom marca 2016, kedy na rodinnom dome penetračnou látkou čiernej farby oblial a zároveň poškodil fasádu, vchodové dvere, schodisko, ako aj zábradlie domu. Spôsobená škoda v tomto prípade bola vyčíslená na 1550 eur.

Posledného skutku sa muž dopustil v pondelok 28. marca 2016, kedy opäť poškodil penetračným náterom čiernej farby fasádu rodinného domu. V tomto prípade sa mu však taška s penetračným náterom roztrhla a časť náteru sa vyliala na chodník. Napriek tomu spôsobil škodu prevyšujúcu 266 eur.

Policajtom sa podarilo muža krátko po poslednom vyčíňaní zatknúť. Zistili, že muž bol v minulosti odsúdený pre spáchanie trestnej činnosti, a tiež, že sa dopúšťal poškodzovania rodinného domu po predchádzajúcej slovnej dohode s doposiaľ neznámou osobou, ktorá mu za takéto konania vyplatila finančnú odmenu. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie a zároveň spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Čítajte tiež:" Môžu si Bratislavčanky vydýchnuť? V rukách polície skončil muž, ktorý útočil močom":http://bratislava.dnes24.sk/…mocom-233046

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM