Krimi

Muž s autom uviazol na železničnom priecestí, do vozidla narazil vlak

To, že od nerešpektovania pravidiel neodradí niektorých ani riziko straty života, predviedol v pondelok (11.4.) večer šofér osobného automobilu so seneckým evidenčným číslom.

Ilustračný obrázok k článku Muž s autom uviazol na železničnom priecestí, do vozidla narazil vlak
Zdroj: TASR

So svojím autom vstúpil a napokon aj uviazol na rekonštruovanom železničnom priecestí medzi Sencom a Sládkovičovom.

„Cez priecestie sa snažil prejsť napriek zákazovej značke a mechanickým zábranám,“ uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

„Keď s autom na priecestí zapadol, namiesto toho, aby volal integrovaný záchranný systém alebo políciu, sa snažil auto sám z miesta dostať,“ priblížila Pavliková. To sa mu však nepodarilo a napokon do auta narazil prichádzajúci rýchlik. Rušňovodič už nemal šancu zrážke zabrániť.

Nehoda sa zaobišla bez ujmy na zdraví posádky auta a cestujúcich vo vlaku. „Doprava v úseku však bola 50 minút úplne prerušená, následne niekoľko hodín vlaky jazdili obmedzenou rýchlosťou len po jednej traťovej koľaji,“ upozornila hovorkyňa.

V mene ŽSR apelovala na zodpovedné správanie vodičov a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. V prípade akejkoľvek mimoriadnej či nebezpečnej situácie na alebo v blízkosti železničného priecestia odporučila zavolať na linku 112 a oznámiť jedinečné identifikačné číslo železničného priecestia.

To je umiestnené zo zadnej strany výstražníka a je z reflexného materiálu, takže je viditeľné aj v noci. „Operátori už v takomto prípade vedia, čo majú robiť a koho vyrozumieť tak, aby v prípade nutnosti bola zastavená železničná doprava," uistila Pavliková.

Prečítajte si aj: Polícia počas razie zadržala 30 ľudí, kukláči vtrhli aj do priestorov televízie INTV

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM