Nina Táborská Krimi

Muž obvinený z vraždy v prípade nálezu ostatkov ľudského tela v blízkosti Prístavného mosta je za mrežami

Sudca Okresného súdu Bratislava I včera vzal do väzby 30–ročného Dušana O., obvineného z vraždy v prípade nálezu ostatkov ľudského tela v blízkosti Prístavného mosta v Bratislave. Za mrežami skončil z dôvodov takzvanej útekovej a kolúznej väzby. Rozhodnutie je právoplatné.

Ilustračný obrázok k článku Muž obvinený z vraždy v prípade nálezu ostatkov ľudského tela v blízkosti Prístavného mosta je za mrežami
Zdroj: TASR

Obvinený Dušan O. pri predvádzaní pred sudcu s novinármi nekomunikoval a hlavu si zakrýval oblečením. Sudca rozhodol, že vyšetrovaniu polície bude čeliť za mrežami.

Chladnokrvná vražda

Polícia prijala ešte v utorok 9.6. 2015 oznámenie od muža, ktorý v blízkosti Prístavného mosta robil prírodovedecký výskum lužných lesov, že našiel ľudskú hlavu. Za pomoci špeciálne vycvičených psov našli následne na to policajní vyšetrovatelia v okolí od prvého nálezu ďalších deväť častí ľudského tela v štádiu rozkladu.

Polícia začala okamžite vyšetrovať prípad ako obzvlášť závažný zločin vraždy. „Bezprostrednou príčinou smrti bol úrazovo krvácajúci šok po mnohopočetných bodných a rezných ranách po celom tele. Súdni lekári zistili, že na tele muža sa nachádzalo celkom 152 bodno-rezných a sečných rán v oblasti hlavy, hrudníka a rovnako na končatinách,“ informoval Bratislava24.sk riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave plk. JUDr. Csaba Faragó.

Strážcovia zákona najprv pátrali po totožnosti obete, pričom sa so žiadosťou o pomoc obrátili aj na médiá. Policajti nakoniec totožnosť obete zistili znaleckým skúmaním, pomohlo im pritom, že zavraždený v minulosti spáchal trestný čin.

V utorok 16. júna v tom čase podozrivého muža zadržali pred miestom jeho trvalého pobytu a vykonali u neho aj domovú prehliadku.

Viac sa dočítate tu: Vrah je už v rukách polície: Svoju obeť bodol 152-krát, rozsekal ju na 10 častí a vyhodil pri Prístavnom moste

Obvinený sa podľa polície priznal v plnom rozsahu. Ide o 30–ročného muža, doteraz nebol trestaný a v prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami 15 až 20 rokov.

Zdroj: TASR / DNES24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM