Peter Handzuš Hokej

„Musíme sa zlepšiť,“ hovorí pred Nemeckom Marián Gáborík

Najväčšia slovenská hviezda Marián Gáborík si naplno uvedomuje, že výkon celého tímu musí mať vyššie kvalitatívne parametre.

Prvý krok je hotový. Síce nebol plynulý, nebol istý, ale nakoniec vyšiel. Bol to krok znamenajúci tri body i priebežné prvenstvo v skupine A. Teraz však nasleduje Nemecko, súper z úplne iného súdka. Dôraznejší, zodpovednejší, súdržnejší a najmä nezlomný.

V prvej i druhej tretine proti Slovinsku zahodil dve super šance, v poslednej už na ľade netrávil toľko času, ako hviezda jeho kalibru zvykne. „Bol som veľmi unavený. Na záverečné minúty už tréner staval defenzívnejších hráčov, vyžadovala si to situácia. Čo s týka adaptácie na čas, stále to nie je ono. Chvíľku potrvá, kým si úplne zvyknem, v noci sa mi spí pomerne ťažko,“ naznačil problémy s adaptáciou Marián Gáborík. Náš najlepší korčuliar bol v úvodnej časti hry najbližšie k prvému gólu. Na ťažkom ľade si prevzal krížnu prihrávku, Slovinci mohli iba prečítať jeho menovku, no v záverečnej fáze kontrolu nad pukom stratil. „Puk mi odskočil, je pravda, že ľad je katastrofálny, no nebolo to o tom. Jednoducho mi puk ušiel, pri pokuse o blafák mi na ľade poskočil,“////// vysvetlil moment z úvodu zápasu. Útok v zložení Demitra – Stümpel – Gáborík nefungoval tak, ako sa očakávalo. V prvej tretine si trojica ešte nejaké šance vytvorila, no od druhej tretiny bolo v ich hre badať nervozitu. Hlavne presilové hry najviac odkrývali nie najlepšiu zohratosť prvého útoku slovenského celku. „Šance tam boli, ono je len otázka času, kedy to padne. Musíme zlepšiť presilové hry, najmä tie nám v prvom zápase robili problémy. A tretia vec? Musíme hrať zodpovednejšie a lepšie smerom dozadu, to platí pre celý tím,“ konštatoval útočník N.Y. Rangers. Pred stretnutím s Nemeckom bude pre mužstvo určite dôležitý príchod dvojice Handzuš – Marián Hossa. Obaja by mali hrať, hoci s aklimatizáciou to jednoduché nebude. Nemecko v prvom zápase ukázalo, že nemieni prijať úlohu obetného baránka, prípadne rolu „tretieho“ tímu skupiny A. Prípadná výhra nám nielenže pomôže psychicky, ale pri konečnom zúčtovaní môže byť kľúčová. //„Každé víťazstvo dodá tímu sebavedomie. Nemci len potvrdili, že na tieto MS sú dobre pripravení a nás nečaká nič ľahké. Práve naopak. Bude to dôležitý zápas, v ktorom musíme podať lepší výkon ako so Slovinskom. Určite však máme na víťazstvo,“ odhodlane dodal Marián Gáborík.

Text: Pavol Rajtar www.hokejportal.sk Foto: hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM