Rôzne

Možnosti na nákupy v Petržalke sa scvrkli. Zatvorených je viacero obchodov

Petržalčania, ktorí boli zvyknutí na dostatok nákupných možností v okolí svojho bydliska, sa momentálne musia uskromniť. Rekonštruuje sa Kaufland aj Terno.

Ilustračný obrázok k článku Možnosti na nákupy v Petržalke sa scvrkli. Zatvorených je viacero obchodov
5
Galéria

Nakúpiť v Petržalke už nie je také rýchle a jednoduché ako bývalo. Momentálne sú mimo prevádzky dva veľké obchody.

Odstavený Kaufland

Obchodný dom Kaufland, ktorý si obľúbili tisícky obyvateľov mestskej časti, je v týchto dňoch ohradený plotom, za ktorým sa pracuje. Veľký nápis ohlasuje: „Nový formát, viac miesta, viac sviežosti, viac sortimentu a nižšie ceny.“ Je teda na čo sa tešiť, len si treba počkať. Celý Kaufland sa totiž rekonštruuje.

Po ukončení prác, čo by malo byť 29. novembra 2017, by mali na zákazníkov čakať nové a modernejšie priestory. „Náš obchodný dom v Bratislave – Petržalke je od 16. októbra v rekonštrukcii, aby sme koncom novembra mohli zákazníkov privítať v krajších a modernejších priestoroch so širokou ponukou tovaru a vyššou kvalitou poskytovaných služieb. Mrzí nás, že zákazníci boli o pripravovanej prestavbe informovaní nedostatočne. Veríme, že s nakupovaním vo vynovenej predajni budú spokojní,“ oznamuje pracovníčka marketingu obchodného reťazca na sociálnej sieti.

Terno sa mení na tržnicu

Jeden z prvých obchodných domov v Petržalke – Terno má zatvorené už od 30. júna 2017. Mení sa na modernú mestskú tržnicu. Pribudnúť by malo minitrhovisko s príležitostnými stánkami, ktoré poslúžia aj na zberateľské či susedské burzy. Plocha samotného supermarketu by sa mala zmenšiť. Objavia sa tam rôzne ďalšie prevádzky ako lekáreň, predajne s farmárskymi výrobkami, rôzne stánky, gastro prevádzky a stánky so službami.

Rozmery budovy sa nezmenia, rozrastú sa akurát o jedno poschodie, kam by sa mal presunúť supermarket Terno. Nová tržnica bude mať celkovú plochu zhruba 5 000 štvorcových metrov a Petržalčania tam budú môcť nakúpiť vo viac ako dvadsiatich komerčných prevádzkach. Samotný supermarket Terno zmenší svoju plochu zo súčasných 4 000 štvorcových metrov na približne 1 200 štvorcových metrov. Nákupné centrum by malo byť znovu otvorené v prvom štvrťroku 2018.

Terno
8
Galéria
Zdroj: QArtAll atelier
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM