ts Rôzne

Most SNP ožíva: Rekonštrukčné práce v podmostí sú v plnom prúde

Mesto Bratislava usilovne opravuje, čistí a skrášľuje. Most SNP v týchto dňoch pomaly dostáva nový reprezentatívny vzhľad.

Ilustračný obrázok k článku Most SNP ožíva: Rekonštrukčné práce v podmostí sú v plnom prúde
Zdroj: Dnes24.sk

Už prvého júla sa Bratislava stane centrom pozornosti celej Európy. Kompetentní si to uvedomujú, a tak sa menej reprezentatívne miesta v meste pomaly menia na dominanty, na ktoré už čoskoro budeme môcť byť opäť hrdí.

Po 43 rokoch sa opráv dočkal aj Most SNP. Po odstránení graffiti, natretí stien antigraffiti náterom a osadení lavičiek prišila na rad aj dlažba pod Mostom SNP.

„Revitalizačné práce na Moste SNP a v priestore podmostia pokračujú. Aktuálne meníme povrchy chodníkov na zastávke pod mostom. Na zastávku pôjde dlažba, v okolí betónového piliera opravíme asfalt,“ prezradil primátor Ivo Nesrovnal zámery s opravami.

Z dôvodu opráv bola zastávka Most SNP dočasne zrušená.

Ako ďalej informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová, súčasťou obnovy časti Mosta SNP na staromestskej strane sú aj betónové konštrukcie v okolí autobusových zastávok.

„Tieto konštrukcie budú vyčistené a po následných lokálnych sanačných opravách budú plochy ošetrené náterom. V exponovaných častiach budú plochy opatrené tzv. antiposter náterom zabraňujúcim opätovnému znečisteniu týchto plôch nalepovaním reklamných letákov a plagátov,“ informuje Skokanová.

Most čakajú aj ďalšie opravy

V rámci rekonštrukčných prác na moste budú prevedené aj sanácie schodísk a cyklistickej rampy, ktoré sú súčasťou betónovej konštrukcie. „Taktiež sa čistia betónové podhľady a stĺpy v časti nástupíšť, výstupíšť a odstaviska na staromestskej časti podmostia Mostu SNP,“ doplnila Skokanová.

Priestor podmostia tiež rozkvitne vysadením farebných suchomilných trvaliek. Súčasťou údržby mosta bude aj zrevitalizovanie ôsmich kusov stĺpov verejného osvetlenia v tesnej blízkosti podmostia Mosta SNP.

„V auguste príde na rad aj oprava cesty priamo na moste,“ prisľúbil primátor. Bratislavskí vodiči sa tak môžu tešiť na jazdu po kvalitnejšej vozovke. Momentálne sa na moste natierajú zábradlia na časti pre peších a zábradlia a zvodidlá na vozovkovej časti.

Aj belorítkam sa páči

Pod Mostom SNP to ožilo nielen rekonštrukciami, ale aj spevom. Napriek nepríjemnému násilnému vysťahovaniu belorítok sa pomaly rodinky týchto sťahovavcov opäť vracajú do svojho letného sídla.

Žiarivý podjazd

Mesto nezaháľa, zrekonštruovalo aj podjazd na Hodžovom námestí. Viac ako sto kusov LED svetielok bude svietiť na cestu vodičom po opravenej vozovke, už bez výtlkov.

LEDky budú slúžiť vodičom ako vodiaci pás a majú zvýšiť bezpečnosť premávky. Podjazd bol zároveň vyčistený, vymaľovaný a betón dostal ochranný náter.

Čítajte aj: OBRAZOM: Na Moste SNP odštartovala rozsiahla rekonštrukcia. Pomaly miznú grafitty a pribúdajú nové lavičky

Rekonštrukcia pod Mostom SNP
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM