Adriana Banásová Kultúra

Morcheeba opäť na Slovensku! Hity britskej kapely zaznejú v septembri v Starej tržnici

Britská formácia Morcheeba so speváčkou Skye Edwards sa na jeseň vráti na Slovensko. Skupina, ktorá sa radí medzi kultové súbory britskej nezávislej scény, vystúpi v bratislavskej Starej Tržnici 13. septembra. TASR informoval Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole.

Ilustračný obrázok k článku Morcheeba opäť na Slovensku! Hity britskej kapely zaznejú v septembri v Starej tržnici
Zdroj: TASR

Morcheeba má na konte osem radových albumov. „Na tom poslednom, Head Up High z roku 2013 sa vracia k zvuku, ktorý bol typický pre jej začiatky v 90. rokoch,“ povedal o skupine, ktorá mieša vo svojej tvorbe prvky trip-hopu, folku a popu.

„Najmä jej prvé dva albumy výrazne ovplyvňujú zvuk britskej nezávislej scény. Album Big Calm z roku 1998 sa stal jednou z najkultovejších nahrávok 90. rokov.“

Skupina odohrá v Bratislave všetky svoje najväčšie hity, vrátane skladieb ako The Sea, Trigger Hippie, Blindfold či Rome Wasn't Built in a Day.

„Pôjde o prvé verejné vystúpenie Morcheeby so speváčkou Skye Edwards v Bratislave a druhé na Slovensku – premiéru absolvovali v roku 2012, keď boli headlinermi festivalu Grape,“ dodal Tauber.

Kapela momentálne vystupuje v zložení Skye Edwards (spev), Ross Godfrey (gitary), Steve Gordon (basová gitara), Richard Milner (klávesy), Martin Carling (bicie) a James Anthony (elektronika).

Koncert sa uskutoční pod značkou Orange Music Live. Ide o spoločný projekt Aliancie Stará Tržnica a Orange Slovensko, ktorý sľubuje pravidelné koncerty slovenských aj zahraničných interpretov. Vstupenky sú k dispozícii na www.orepole.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM