Maros Palesch Kultúra

Mons. Zvolenský sa stretne s veriacimi už v stredu

Bratislavský arcibiskup - metropolita Mons. Stanislav Zvolenský pokračuje v cykle biblických stretnutí s veriacimi v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Formou Lectio divina im približuje poslednú knihu Svätého písma - Apokalypsu, Knihu Zjavenia sv.

Najbližšie stretnutie sa uskutoční v stredu 5. januára o 20.00 h a bude venované téme „Nesmierny zástup v bielom“ zo siedmej kapitoly Zjavenia svätého Jána.

Cyklus biblických stretnutí sa začal 1. septembra 2010 témou „Mám kľúče od podsvetia“ a ukončí ho 1. júna 2011 zamyslenie pod názvom „Príď, Pane Ježišu“. Stretnutia sa konajú vždy v prvú stredu v mesiaci. Ich cieľom je modliť sa a zamýšľať nad desiatimi časťami Apokalypsy, ako nad textami, ktoré sú útechou pre cirkev. V neposlednom rade tieto biblické stretnutia pomôžu lepšie chápať a porozumieť náročným textom Knihy Zjavenia sv. Jána.

Prednesené texty Lectio divina sa následne uverejňujú na webovej stránke Arcibiskupského úradu Bratislava ako zvukové nahrávky vo formáte MP3 a tiež aj v textovej verzii, informoval hovorca Arcibiskupského úradu Jozef Haľko.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM