Rôzne

Modranské kino chystá veľkú rekonštrukciu kinosály. Vieme, ako bude vyzerať

Počas februára zostane Kino Mier v Modre pre návštevníkov zatvorené. Dlho však smútiť nebudú. Už od marca sa vrátia do krásnych vynovených priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Modranské kino chystá veľkú rekonštrukciu kinosály. Vieme, ako bude vyzerať
6
Galéria
Zdroj: Kino Mier Modra

Filmoví fanúšikovia z Modry a okolia si v priebehu februára nebudú môcť pozrieť najnovšie filmy v Kine Mier. Modranské kino sa totiž rozhodlo pre rozsiahlu rekonštrukciu kinosály, ktorá sa uskutoční v termíne od 28. januára do 28. februára.

Rekonštrukcia kinosály

Kino, ktoré funguje už od roku 1960, prešlo v roku 2013 kompletnou digitalizáciou, súčasťou ktorej bola aj výmena premietacieho plátna. Teraz ho čakajú ďalšie, ešte výraznejšie zmeny.

„Rekonštrukcia bude pozostávať z úpravy elevácie (stupňovania) hľadiska, úpravy podlahy pred pódiom, výmeny sedačiek, kobercov, zábradlia, nových soklov a schodiska. Súčasťou obnovy sú aj elektroinštalačné práce (nové osvetlenie schodiska),“ uvádza Kino Mier na webovej stránke.

Rekonštrukciou kinosály sa ale zníži jej kapacita, ktorá bola doteraz 350 miest. Po novom sa do kina zmestí 213 ľudí a 5 miest bude vyhradených pre invalidov. Zvýši sa však pohodlie návštevníkov, ktorí nové celočalúnené sedadlá určite ocenia, najmä pri celovečerných filmoch.

Modernizáciu kina finančne podporil Audiovizuálny fond sumou 29-tisíc eur. Ostatné financie potrebné na rekonštrukciu pôjdu z rozpočtu mesta a zriaďovateľa – Kultúrneho centra v Modre.

Výpredaj starých sedačiek

V súvislosti s plánovanou rekonštrukciou ponúkalo Kino Mier na predaj staré, ale stále funkčné sedadlá. Každý, kto si chcel domácnosť skrášliť štýlovým sedadlom z kina, mal možnosť prísť na výpredaj alebo si ich zarezervovať mailom.

Výpredaj sa mal uskutočniť až na prelome januára a februára, lenže objednávok bolo toľko, že už teraz sú všetky sedadlá vypredané a majú nových majiteľov. „Mrzí nás, že sedačky sa neujdú každému. Obrovský záujem o ne nás prekvapil,“ ospravedlnilo sa Kultúrne centrum Modra na sociálnej sieti.

Rekonštrukcia Kina Mier v Modre
6
Galéria
Zdroj: Kino Mier Modra
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM