Michaela Katonová Rôzne

Módny špeciál: Stylista radí rozjasniť ulice Bratislavy farbami

Módne trendy na jar/leto 2016 hlásia návrat do 70.rokov. Jesennú bordovú či horčičovú vytlačili pastelové odtiene a rozkvitnuté vzory. Opýtali sme sa stylistu, čo odporúča Bratislavčankám v šatníku nechať a čo vyhodiť.

Ilustračný obrázok k článku Módny špeciál: Stylista radí rozjasniť ulice Bratislavy farbami
Zdroj: Dnes24.sk

Svet módy už niekoľko sezón neopúšťa inšpirácia sedemdesiatymi rokmi. Aj nadchádzajúca jar bude týmto obdobím značne ovplyvnená. Neznamená to však, že je nutné vymeniť celý šatník a zaodieť sa ako dieťa kvetov. Viac nám o tom povedal stylista Alexander Lindov.

Čo konkrétne z prehliadkovým mól prenikne až do ulíc je podľa Lindova jasné. „Jednoznačne sú to pastely, retro sedemdesiate roky, volány a kvetinové vzory.“ Výber záleží na nositeľke, keďže ani jeden zo spomínaných trendov nie je univerzálny. Najmä volány vedia byť zradné pri niektorých typoch postáv.

Za kúsok, ktorý by si dámy mali kúpiť na jar a leto, ak by sa rozhodli investovať len do jednej jedinej veci, označil stylista biele šaty. „Budú pôsobiť elegantne a zvodne, no nie prvoplánovo. Preto treba dať pozor na výber vhodného strihu,“ upozornil.

Pri triedení šatníka treba dbať na nadčasové kúsky. „Určite by ste mali vyhodiť, prípadne posunúť ďalej oblečenie, ktoré má ešte visačky z obchodov. Pravdepodobne ho nosiť už nikdy nebudete,“ hovorí Alexander Lindov. Ponechať odporúča veci, ktoré nepodliehajú trendom. Patria medzi ne malé čierne šaty, biela košeľa či trenchcoat.

Stylista odporúča Bratislavčankám, aby sa nebáli farieb. „Mohli by priniesť do ulíc viac farieb a tak ich rozjasniť,“ uzatvára.

Módny špeciál je nový seriál Bratislava24.sk

Prečítajte si tiež: Jedinečný bazár v Petržalke prilákal desiatky módnych nadšencov

Zdroj foto: krma

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM