Jakub Haršany Samospráva

Mládež ulice vytvára lepšie podmienky pre deti. Naposledy skrášlili ihrisko

V mestskej časti Rača v lokalite Východné dostalo detské ihrisko Sklabinská nový vzhľad. S nápadom prišlo občianske združenie Mládež ulice.

Ilustračný obrázok k článku Mládež ulice vytvára lepšie podmienky pre deti. Naposledy skrášlili ihrisko
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Nápad na vynovenie ihriska vzišiel z iniciatívy občianskeho združenia (OZ) Mládež ulice a spoločnosti EY, s podporou Nadácie Pontis a mestskej časti Bratislava-Rača.

Dobrovoľníci zo spoločnosti EY každoročne pomáhajú rôznym organizáciám pri skrášľovaní okolia či zlepšovaní života v meste. Nedávno tak pomohli aj pri obnove ihriska Sklabinská. „Do aktivít sa zapojilo 12 pracovníkov spoločnosti v rámci myšlienky firemného dobrovoľníctva, ktorý nazvali EY Community Day 2016,“ informoval predseda OZ Mládež ulice Peter Kulifaj.

Namaľovali hojdačky aj preliezačky

Detské ihrisko po aktuálnej obnove žiari novými farbami. „Podarilo sa nám namaľovať hojdačky a dať nový vzhľad viacerým detským prvkom na ihrisku Sklabinská,“ povedal Kulifaj.

OZ Mládež ulice si lokalitu Východné vybralo z toho dôvodu, že tu už takmer štyri roky systematicky a pravidelne pracujú s deťmi a mládežou formou tzv. terénneho nízkoprahového programu.

„Zameriavame sa na zmysluplné trávenie voľného času mladých ľudí a zároveň, ako profesionálni pracovníci s mládežou, sme pripravení sprevádzať ich obdobím dospievania kvalifikovaným poradenstvom,“ prezradil aktivity OZ jeho predseda.

Čítajte aj: Dobrovoľníci naďalej usilovne pracujú. Ihrisko postupne dostáva reálne obrysy

Obnova ihriska Sklabinská
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM