Krimi

Mladého vlamača prezradila odcudzená platobná karta. Teraz mu hrozia tri roky väzenia

Dvadsaťštyriročného Kristiána, ktorý vykradol byt v Bratislave, prezradila odcudzená platobná karta. V súčasnosti sa nachádza v cele policajného zaistenia a čelí obvineniu z prečinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty.

Ilustračný obrázok k článku Mladého vlamača prezradila odcudzená platobná karta. Teraz mu hrozia tri roky väzenia
Zdroj: TASR

„Menovaný sa začiatkom júna tohto roku vlámal do bytu v jednom z bytových domov na Svetlej ulici v Bratislave. Odcudzil tu finančnú hotovosť, strieborné pánske hodinky, starožitné kovové hodiny, peňaženku s viacerými platobnými kartami, ako aj kľúče od viacerých motorových vozidiel. Krádežou spôsobil škodu viac ako 7-tisíc eur. S jednou z odcudzených platobných kariet vybral z bankomatu 500 eur, pričom pri opätovnom výbere 16. júna však pre nesprávny PIN kód úspešný nebol,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. V blízkosti bankomatu ho zadržala policajná hliadka.

„Následne sa zistilo, že v posledných 12 mesiacoch sa menovaný dopustil priestupku proti majetku, za ktorý bol aj postihnutý. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia, zároveň bol spracovaný vyšetrovateľom návrh na jeho väzobné stíhanie,“ dodal hovorca.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM