Ľuba Lesná Samospráva

Miroslav Dragun: Treba mýto pre mimobratislavské vozidlá

Racionalizácia štruktúry bratislavského magistrátu, jeho väčšia efektívnosť pri službe pre občana i dôsledná ochrana prírody na území hlavného mesta. To sú hlavné zásady programu so siedmimi prioritami, s ktorým chce u Bratislavčanov uspieť občiansky kandidát na primátora Miroslav Dragun.

Ilustračný obrázok k článku Miroslav Dragun: Treba mýto pre mimobratislavské vozidlá
Zdroj: TASR

Pri financovaní mesta sa podľa vlastných slov pripája k názoru, že Bratislava by mala mať vlastnú rozpočtovú kapitolu v rozpočte štátu.
V oblasti dopravy by sa ako primátor zasadzoval aj za plnohodnotné spustenie integrovanej dopravy do roku 2018. Okrem toho chce tiež po výstavbe obchvatu D4/R7 mýtom zdaniť autá mimobratislavských vodičov, ktorí používajú cestné vstupy do hlavného mesta. „Tak, ako to funguje napríklad v Londýne,“ skonštatoval kandidát na primátora.

Zmeny pri miestnych daniach

Dragun chce navrhnúť legislatívnu zmenu v prípade miestnych daní. „Mala by sa zaviesť osobitná daň na existujúce ropovody a produktovody prechádzajúce cez katastre obcí a miest,“ vysvetlil. „Pod intravilánom hlavného mesta prechádza približne 18 kilometrov produktovodov a deväť kilometrov ropovodov, čo predstavuje aj environmentálne riziko, no Bratislava z toho nemá nič,“ povedal Dragun.

Chrániť Karloveskú zátoku a ostrov Sihoť

Prioritne sa chce venovať ochrane Karloveskej zátoky či ostrova Sihoť. Na ostrove nesúhlasí ani s cyklotrasami, ani s povolením vstupu pre poľovníkov.

O stoličku primátora hlavného mesta zabojuje v novembri desať kandidátov. Okrem Draguna aj súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH), súčasný mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ-DS) i kandidátka strany Sieť Tatiana Kratochvílová, za ktorou stojí aj SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS. Primátorom chce byť aj manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová a strojný inžinier Peter Čiernik, ktorí sú nezávislými kandidátmi. O post sa uchádza aj Ivan Bielik, vysokoškolský učiteľ, ktorý je z Ľudovej strany Naše Slovensko a fotograf Andrej Palacko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM