Rôzne

Milujete adrenalín? Prejdite sa vo výške 85 metrov po lávke UFA alebo sa z neho spustite

Len tak sa posadiť do výšky 85 metrov nad zemou a vychutnávať si panorámu mesta... Aký je to pocit? Konečne to môžete zistiť!

Ilustračný obrázok k článku Milujete adrenalín? Prejdite sa vo výške 85 metrov po lávke UFA alebo sa z neho spustite
4
Galéria
Zdroj: UFO watch.taste.groove.

Milovníci adrenalínu sa tento rok môžu tešiť z dvoch unikátnych atrakcií. Z reštaurácie UFO bude môžné zľaňovať, aj sa prechádzať vo výške 85 metrov s výhľadom na mesto.

Skywalk

Skywalk je unikátna adrenalínová atrakcia, vďaka ktorej zažijete vyhliadkovú vežu UFO z úplne inej perspektívy. V sprievode profesionálneho inštruktora vystúpite na okennú rímsu vyhliadkovej veže, za okná reštaurácie a zažijete neopakovateľný pocit blízkosti oblakov a vzdialenosti zeme pod vami.

Na troch chackpointoch bude možné vyskúšať si napríklad náklon nad 80 metrov, prípadne zavesenie sa do priestoru alebo posadenie sa na lávku.

O bezpečnosť sa obávať naozaj nemusíte. Počas prechádzky budete istený dvoma systémami v oceľovom lane. Vytvorených je celkovo 30 kotviacich bodov, z toho jeden je hlavný. Pevnosť jedného kotviaceho bodu je 15 kilonewtonov (kN), pričom 1 kN je 100 kilogramov. Pevnosť hlavného kotviaceho bodu je 20 kN. Dĺžka oceľového lana je 74 metrov a pevnosť 37 kN. Platia však zároveň výškové a váhové limity pre záujemcov. Nemali by ste mať viac ako dva metre a byť ťažší ako 140 kilogramov.

Trúfate si na 360-stupňovú prechádzku po obvode vyhliadkovej veže UFO vo výške 85 metrov nad zemou?

Zlaňovanie

Prechádzka vám nestačí a chcete zažiť niečo ešte vzrušujúcejšie? Stavte na zlaňovanie! Vystúpte na vyhliadkovú vežu UFO a spustite sa rýchlosťou jeden až dva metre za sekundu takmer sto metrov dlhou lanovou dráhou na Pláž pod UFOm. Samozrejme, všetko pod vedením profesionálneho inštruktora.

„Týmto projektom sme sa práve stali metropolou, ktorá ako jediná vo východnej Európe má takúto atrakciu. V Európe je iba jeden takýto projekt a ten sa nachádza v Taline,“ uviedol Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Termín na skywalk aj zlaňovanie si môžete rezervovať TU. Každý adrenalínový zážitok stojí 39 eur.

Projekt za zhruba 40 000 eur je podporený z Dotačnej schémy Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM