Kultúra

Milovníci hobbitov a sveta fantázie si prídu na svoje. Prvý knižný festival v Ružinove prichádza s bohatým programom

Dom kultúry Ružinov sa na tri dni prenesie do sveta fantázie. V utorok 15. marca 2016 tam odštartuje prvý ročník Ružinovského knižného festivalu. Ponesie sa v znamení sci-fi & fantasy. Na svoje si prídu malí aj veľkí čitatelia.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci hobbitov a sveta fantázie si prídu na svoje. Prvý knižný festival v Ružinove prichádza s bohatým programom
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Ružinovský knižný festival otvorí utorok 15. marca o 19:00 hod. podujatie Pocta Terrymu Pratchettovi. Úryvky z diel najznámejšieho spisovateľa humorných fantasy prečíta Marián Geišberg s hudobným doprovodom Martina Geišberga.

„Nasledujúci deň o 13:00 hod. prevezme čitateľskú štafetu Braňo Jobus, ktorý osobne porozpráva a prečíta zo svojej knihy Plajko,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová. Poslucháčov prenesie do sveta snov a ukáže im, aké môže byť zábavné, ale i nebezpečné, keď sa niektoré sny začnú naozaj plniť.

V stredu 16. marca o 19:00 hod. podiskutuje Pišta Vandal so svojimi hosťami na tému budúcnosti našej kultúry. „Hudobne ho bude sprevádzať nová talentovaná pesničkára Monika Piekielnická a klavirista Anton Herényi,“ doplnila Šebová.

Vo štvrtok 17.marca ukončí Ružinovský knižný festival súťaž, v ktorej si prídu na svoje milovníci hobbitov. Kvíz bude zameraný na J. R. R. Tolkiena. Svoje vedomosti o jeho dielach si o 10:00 hod. overia školáci. Večer o 19:00 hod. si zas svoje sily v Tolkienovej tvorbe zmeria široká verejnosť.

Najmúdrejšie tímy získajú poukazy na nákup kníh.

Organizátorom podujatia je Cultus Ružinov, spoluorganizátorom Knižnica Ružinov a občianske združenie Spoločenstvo Tolkiena. Partnerom podujatia je MČ Ružinov a kníhkupectvo martinus.

Čítajte tiež: Obľúbená súťaž Vráťme knihy do škôl sa vracia aj tento rok

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM