Ľuba Lesná Samospráva

Milan Kňažko kritizuje magistrát: Nechránite majetok občanov!

Jeden z kandidátov na primátora hlavného mesta SR Milan Kňažko kritizuje magistrát za nezvládnutie prívalového dažďa.

Ilustračný obrázok k článku Milan Kňažko kritizuje magistrát: Nechránite majetok občanov!
Zdroj: Dnes24.sk

Zaplavené ulice by sa v Bratislave podľa neho nemali opakovať. Vyslovil počudovanie nad tým, že magistrát ešte nepoveril Bratislavskú vodárenskú spoločnosť pripraviť v spolupráci napríklad so Slovenským hydrometeorolo­gickým ústavom analýzu, prečo v poslednej dobe prichádza k takým situáciám, k akým prichádza. „No najmä spraviť aspoň základnú technickú a ekonomickú analýzu riešenia, ktoré by do budúcnosti v čo najväčšej miere zamedzilo záplavám v meste“, podčiarkol Kňažko pre Bratislava24.sk.

„Je jedno či veríte Al Gorovi, alebo jeho kritikom, jedno je isté, klíma sa mení, a Bratislava zrejme bude vystavená častejšie takýmto prívalovým dažďom. Úlohou magistrátu je chrániť najmä majetok občanov, ale samozrejme aj verejný majetok, ktorý poškodzujú záplavy tiež,“ dodal.

V sobotu 23.augusta extrémne zrážky zatopili viacero ulíc, pivníc a suterénov v Bratislave. Niektoré lokality sa dokonca stali na čas neprejazdné. Išlo najmä o podjazd pod Prístavným mostom, suterén obchodného domu Aupark, Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu v smere do Mlynskej doliny. Na ružinovskom zimnom štadióne museli odčerpať vodu zo strojovne, na Landererovej ulici zatopilo sklady a na Nejedlého ulici v Dúbravke zatopilo podzemné garáže. Problémy mali ale aj v Rusovciach, kde sa valila voda po Starorímskej ulici. Ulice pri bratislavskom hrade Krátka a Strelecká sa tiež stali pre vodu istý čas neprejazdné. Na posledných dvoch uliciach dokonca riešili aj spadnutú časť múru, ktorá poškodila osobné auto. Podľa sme.sk zatopilo aj suterén Zichyho paláca či materskej školy na Šulekovej ulici. Navyše niekoľko áut museli vyťahovať z vody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM