Maros Palesch Rôzne

Milan Ftáčnik sa vzdal odstupného

Bratislavský primátor venoval svoje odstupné za ukončenie funkcie starostu bratislavskej Petržalky na osem sociálnych a vzdelávacích projektov. Odstupné vo výške 16 600 eur venoval na projekty, ktoré v podmienkach bratislavskej samosprávy realizujú n

Občianske združenie Odyseus dostalo 3-tisíc eur. Tieto peniaze združenie využije na zlepšenie prístupu k testovaniu HIV a TBC pre marginalizované skupiny obyvateľov. Rovnakú sumu získal aj petržalský Lepší svet, ktorý chce peniaze použiť na projekt podporovaného bývania v rámci projektu Kotva. Nocľahárni De Paul daroval primátor 1-tisíc eur, financie nocľaháreň použije na nákup čistiacich potrieb a vydávanie teplej stravy pre bezdomovcov.

Primátor Milan Ftáčnik verejne prisľúbil, že celú petržalskú odmenu rozdelí nielen medzi prijímateľov, ktorí dlhodobo realizujú sociálne, vzdelávacie projekty, ale príspevok poskytne aj viacdetným rodinám či talentovaným mladým Bratislavčanom. Preto 500 eur daroval stredoškoláčke Patrícii Ščasnárovej, ktorá reprezentuje hlavné mesto i Slovensko v plaveckých disciplínach. Šesťčlenná petržalská rodina získala príspevok 600 eur na nákup osobného počítača pre školou povinné deti. Finančné príspevky na neziskové, verejnoprospešné projekty získalo tiež Centrum voľného času na Gessayovej ulici (zakúpenie vypaľovacej pece na keramiku), Združenie MUDr. I. Novotného (projekt terénnej terapie klientov) či redakcia Petržalských novín (projekt Daruj hračku kamarátovi).

Zdroj: Magistrát hl.m. SR Bratislavy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM